Constănţenii au aflat despre pericolul reprezentat de hepatitele virale B şi C

dsc_1825Aproximativ 200 de constănţeni au primit informaţii despre pericolul reprezentat de hepatitele virale B şi C în cadrul unei acţiuni organizate de Fundaţia Baylor Marea Neagră.

Evenimentul a avut loc vineri, 9 septembrie, pe faleza cazinoului din Constanţa.

la acţiune de informare despre pericolul reprezentat de hepatitele transmise prin virusurile B şi C, despre căile de infectare şi metodele de prevenire au participat consilierii, dar şi voluntarii Fundaţiei. Reprezentanţii Baylor le-au explicat constănţenilor şi turiştilor cum să se protejeze împotriva virusurilor hepatitice B şi C şi le-au oferit informaţii despre vaccinare şi imunizare.

Hepatitele virale reprezintă un real pericol pentru sănătatea românilor, iar vaccinarea este cel mai eficient mod de a ne feri de infectare.

Potrivit rapoartelor Centrului European de Control şi Prevenire al Bolilor, numărul de infecții cu virusul hepatitic B a scăzut constant în ţara noastră, de la 486 în 2010 la 266 în 2014. În contrast, în Europa s-a înregistrat o creștere a numărului de pacienți diagnosticați, de la 16.370 în 2010 la 22.442 în 2014.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Articole similare