Ajută-ne să trimitem medicamente gratuite către bolnavii din întreaga țară!

În ultimii 10 ani, unul dintre cei mai vechi parteneri ai Baylor România, Fundația AmeriCares din Statele Unite ale Americii, a sprijinit programele Fundației Baylor Marea Neagră cu donații atingând o valoare totală de peste 46 de milioane de dolari; aceste donații au care au constat în medicamente antiretrovirale, antiinfecțioase, hematologice, auto-imune, precum și lapte praf și suplimente nutritive.

30 de mii de pacienți au beneficiat deja de donațiile de medicamente mijlocite de fundația Baylor.

19 iunie 2014 - Spitalul Judetean Vaslui-48

Baylor-România le-a distribuit ca ajutor umanitar instituțiilor care aveau nevoie critică de aceste donații, în special spital din zone defavorizate sau foarte aglomerate.  Acest parteneriat a oferit Fundației Baylor-România șansa de a învăța și aplica bune practici în sprijinirea dezvoltării sistemului medical. Anul 2014 a marcat extinderea donațiilor către o rețea de 27 spitale și centre medicale din întreaga țară, în scopul de a reduce suferința cauzată de bolile cronice și infecțioase, de a însănătoși și salva vieți omenești. Prin inițierea unui astfel de program la nivel național, Baylor-România a reușit să mărească nivelul de disponibilitate al medicamentelor și suplimentelor nutritive, acestea ajungând la mai mult de 14 000 de pacienți anul trecut și însumând o valoare totală de 6,8 milioane de dolari. În ciuda tuturor provocărilor logistice și procedurale, fundația, împreună cu partenerul său din SUA și-au îmbunătățit treptat capacitatea de a  distribui în mod gratuit ajutoare medicale în mod rapid și eficient către cât mai mulți pacienți.

Succesul înregistrat în anul anterior și experiența acumulată ne-au motivat să susținem acest proiect  astfel că donațiile au continuat, iar în anul 2015 au fost donate medicamente în valoare de 6 milioane de dolari către aproximativ 11 spitale din 6 zone diferite din țară.

Pentru ca acest program să meargă mai departe în condiții optime și în anul următor, alături de eforturile echipei Centrului de Excelență și ale AmeriCares mai este nevoie și de sprijin din partea comunității.

Cei care doresc să facă donații pentru ca medicamentele să ajungă la cât mai mulți bolnavi o pot face direct pe baylor.ro

Promotion - Website Banner (1200 x 400)

Share

Articole similare