Cum folosim masca chirurgicală

Înapoi la secţiunea COVID-19 pe înţelesul tuturor

Măştile chirurgicale sunt eficiente doar dacă sunt folosite corect! Află care sunt regulile pe care trebuie să le respecţi pentru ca masca să îşi poată îndeplini rolul de protecţie. Poţi descărca materialul informativ în format *.pdf de aici.

Măştile chirurgicale sunt echipamente de protecţie. Se recomandă purtarea unei măşti chirurgicale cu respectarea tuturor regulilor de folosire, ori de câte ori prezentăm simptomele unei afecţiuni respiratorii şi tuşim, strănutăm, avem febră, pentru a limita răspândirea virusului. Poţi descărca materialul informativ în format *.pdf aici

COVID-19: Din 15 mai, purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.  Am selectat pentru dumneavoastră o serie de fotografii de presă pentru a ilustra cele mai frecvente greşeli pe care le putem face atunci când purtăm o mască chirurgicală: -nu ne acoperim corect nasul şi gura, – nu ne asigurăm că nu există spaţii libere între conturul măştii şi faţă, – atingem masca, – purtăm masca sub bărbie sau o lăsăm să fluture, – ignorăm regulile de distanţare fizică, – apucăm masca de ţesătura contaminată pentru a o scoate. Poţi descărca materialul informativ în format *.pdf aici.

Share

Articole similare