Baylor şi Janssen România, parteneriat pentru sănătate

Din noiembrie 2012, Fundația Baylor are un nou partener în derularea proiectelor în comunitatea constănțeană. Janssen România a decis să susțină în următoarele trei luni două inițiative Baylor cu o finanţare totală de 20.000 de euro:

– Campania ”Am nevoie de lapte”
– Proiectul de consiliere și testare voluntară în comunitate

„ Baylor şi Janssen România au descoperit că se ghidează după valori similare, care pun în centru pacienţii şi calitatea vieţii acestora. Acest parteneriat oferă soluţii reale şi rapide pentru comunitatea noastră. Astfel de parteneriate au menirea să scurt-circuiteze problemele ce pot deveni de nerezolvat sau a căror rezolvare ar dura foarte mult” a declarat Ana-Maria Schweitzer – director executiv Baylor Romania.

La rândul său, Makis Papataxiarchis, Directorul General al Janssen România a afirmat: “Janssen este pe deplin dedicat furnizării de produse şi servicii de înaltă calitate către profesioniştii din domeniul sănătăţii, pacienţi şi familiile acestora. Sau, mai simplu spus, punem întotdeauna pe primul loc nevoile şi bunăstarea persoanelor cărora ne adresăm. Este important pentru noi să înţelegem toate aspectele legate de nevoile pacienţilor. De aceea, ne implicăm şi colaborăm cu organizaţiile de pacienţi, care joacă un rol important în informarea, susţinerea şi asistarea pacienţilor. Ca şi companie, învăţăm din această interacţiune şi acest fapt ne ajută în dezvoltarea de noi tratamente. Scopul nostru este de a ne asigura că aceste relaţii şi parteneriate se dezvoltă într-un cadru principial de respect reciproc şi învăţare, integritate, independenţă şi transparenţă.”

Prin campania ”Am nevoie de lapte” Fundația Baylor aduce în atenția comunității locale situația cu care se confruntă părinții infectați cu HIV atunci când, pentru a preveni transmiterea infecției cu HIV copiilor lor, trebuie să asigure laptele praf care reprezintă hrana copiilor lor pentru primii doi ani de viață. Janssen România s-a alăturat acestei inițiative asigurând prin cei 10.000 de euro, un sfert din suma necesară achiziționării laptelui praf pentru 59 de copii născuți din mame seropozitive HIV.

Proiectul de consiliere și testare voluntară, rapidă și confidențială pentru infecția cu HIV și hepatitele B și C reprezintă un proiect unic în România care oferă membrilor comunității locale două servicii în același timp: acces la informații despre prevenirea transmiterii acestor boli infecțioase și posibilitatea de a-și afla statusul prin realizarea celor trei teste rapide. Cei 10.000 de euro oferiți pentru 3 luni de program de testare de către Janssen România, înseamnă 1.800 de persoane care vor fi mai informate și testate, și dacă va fi cazul, mai pregătite să facă toate demersurile necesare pentru a afla mai multe despre starea lor de sănătate și pentru a accesa tratamentul de specialitate cât mai rapid cu putință.

Aceste două proiecte reprezintă o investiție pe termen lung în comunitatea locală, punând bazele unei comunități mai sănătoase, mai bine pregătite pentru a preveni transmiterea acestor infecții grave și a unei generații de copii care nu mai trebuie să se confrunte cu stigmatul unui diagnostic de infecție cu HIV.

Fundaţia Baylor România este o organizație umanitară ce lucrează pentru a crea o comunitate fără discriminare, capabilă să oprească transmiterea unor infecții grave, cum ar fi HIV și hepatita. Baylor România face parte din Rețeaua Internațională a Centrelor de Excelență Baylor International Pediatric AIDS Initiative (BIPAI). În aceste centre sunt îngrijiți peste 76 de mii de copii infectați/afectați HIV și familiile acestora. Cu sediul central în Houston, Texas, BIPAI coordonează o rețea de centre de excelență, clinici și programe din Houston, România și 11 țări africane.

Janssen România se dedică dezvoltării unor soluţii inovatoare pentru cele mai importante nevoi medicale actuale, în următoarele arii terapeutice: boli ale sistemului nervos central şi durere, oncologie, boli infecţioase şi vaccinuri, imunologie, boli cardiovasculare şi metabolice. Obiectivul Janssen este să transforme şi să îmbogăţeasca vieţile pacienţilor prin ridicarea standardelor globale de îngrijire medicală. Janssen aplică cu pasiune ştiinţa pentru a veni în ajutorul pacienţilor. Pentru mai multe informaţii puteţi vizita: www.janssen-romania.com.

Share

Articole similare