Calendarul cursurilor

Vă așteptăm pe 29 aprilie 2021 la următorul curs de puncție venoasă. Puteți completa formularul de înscriere aici.

Calendarul va putea fi extins în funcție de solicitări. Vor avea prioritate grupurile organizate precum și elevii școlilor sanitare din Constanța, Medgidia și Mangalia care optează pentru încheierea unui protocol de colaborare pentru organizarea practicii elevilor cu Fundația Baylor Marea Neagră.

Pentru desfășurarea în siguranță a cursurilor de puncție venoasă, organizatorii propun ca acestea să se desfășoare după cum urmează:

Modulul teoretic – online, prin intermediul unei platforme de videoconferință, urmat de un test pentru evaluarea cunoștințelor;

Modulul practic – la sediul Fundației, în grupuri de câte doi elevi, pe baza unei programări prealabile.

Echipamente

Cursanții pot exersa tehnicile de efectuare a puncţiei venoase, de recoltare de sânge arterial şi venos, montare de perfuzie la adult și sugar cu ajutorul umătoarelor echipamente:

  • Simulator acces venos la sugari.
  • Simulator acces venos în braț de adult, în mărime naturală, care permite învățarea și exersarea puncției venoase.
  • Kituri pentru efectuarea injecțiilor intravenoase și a transfuziilor de sânge și care constau din perne individuale, care se fixează pe antebraț.
  • Aparat pentru vizualizarea venelor adânci.

Fondurile necesare pentru achiziționarea de echipamente, manechine de practică, kituri de puncții venoase și brațe anatomice – 22.800 lei, au fost asigurate  de OMV Petrom în cadrul programului „Meseria de asistent medical – o provocare zilnică”, derulat în 2020.

 

Share

Articole similare