Campania Cum “arată” sângele tău? din nou la Maritimo

Fundația Baylor Marea Neagră reia campania de testare pentru HIV și hepatite Cum “arată” sângele tău?.

Astfel, în perioada 9 februarie-6 aprilie, în fiecare zi de luni, în intervalul orar 14.00-18.00 orice constănțean care merge la Complexul Comercial Maritimo Shopping Center va putea să se adreseze echipei Baylor. Campania dă posibilitatea celor netestați de cel puțin șase luni să își cunoască starea de sănătate prin efectuarea unor teste gratuite pentru depistarea infecției cu HIV sau a infecției hepatitice de tip B sau C.

Campania a ajuns la cel de al treilea an de desfășurare și este motivată de dorința echipei Baylor de a aduce la cunoștința publicului existența serviciului de testare. “Vrem să învățăm oamenii din comunitate să își facă un obicei din a-și efectua testele pentru boli infecțioase. Îi învățăm cum să recunoască situațiile cu risc de infectare și măsurile de precauție obișnuite. De aceea, echipa Baylor nu doar testează, ci și consiliază” – a declarat Mihaela Bogdan, directorul programului de testare. Rezultatele testelor sunt confidențiale și se dau în aproximativ 30 de minute de la recoltarea probei.

De peste șapte ani, Baylor oferă acest serviciu de testare în Dobrogea, iar anul acesta programul se va desfășura susținut la Centrul de Excelență Clinică HIV din Strada Prelungirea Liliacului, nr.10 Constanța, la cabinetul 243 de la parterul Policlinicii 1 Constanța, precum și în cabinetul de testare din cadrul Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Tulcea.

“Trimitem echipa de testare la Maritimo, tocmai pentru a crește accesul celor care sunt foarte ocupați și nu pot ajunge la cabinetele fixe de testare. Cei interesați vor găsi echipa noastră în cabinetul medical de lângă biroul de informații de la intrarea în supermarket” – a declarat Ana-Maria Schweitzer, director executiv.

Echipa de testare va fi însoțită și de voluntari ai Baylor care vor aduce la cunoștința celor interesați proiectele și campaniile fundației, popularizate și pe www.fundatiabaylor.ro.

Share

Articole similare