Cursul de puncție venoasă și injecții organizat de Fundația Baylor, un succes

Pandemia a oprit accesul elevilor școlilor sanitare la practică. Participanții la cursurile complete de puncție venoasă și injecții, reluate  de Fundația Baylor în luna iunie a.c., își perfecționează cunoștințele și aptitudinile, compensând perioadele în care nu au putut efectua stagiile de practica în instituțiile medicale partenere ale școlilor pe care le urmează.

Fundația Baylor Marea Neagră, organizează începând cu luna iunie un curs de puncție venoasă și injecții. Modulul teoretic și evaluarea se desfășoară online, iar modulul practic, sub îndrumarea mentorilor din echipa Fundației, la Centrul de Excelență Clinică al Fundației.

Le oferim participanților posibilitatea de a exersa și de a câștiga încredere pe parcursul efectuării modulului practic în vederea efectuării diferitelor tipuri de puncții cu ajutorul unui set complet de mulaje.

Înainte de aplicații, elevii au ocazia să parcurgă, sub îndrumarea dr. Cristina Maria Pătrașcu, medicul de familie cu competențe în medicina de urgență al Fundației și Negivan Septar, asistentă șefă în cadrul echipei noastre medicale, un modul teoretic extins.

Modulul teoretic  cuprinde: anatomia și fiziologia zonelor în care se poate efectua puncţia venoasă, instrumente folosite pentru efectuarea puncţiei venoase și echipamente conexe, tehnici de siguranţă, tehnica puncţiei, tehnici de stabilire a liniei intravenoase, tehnica efectuării injecțiilor intramusculare și intradermice, riscuri și complicații ale puncţiei venoase și injecțiilor, comunicarea eficientă cu pacientul, managementul deșeurilor rezultate în urma actului medical.

Experiența îndelungată a mentorilor contribuie atât la clarificarea tuturor aspectelor teoretice și practice cât și la îmbogățirea cursului cu lecții învățate pe parcursul numeroșilor ani de carieră în domeniul serviciilor medicale.

La primele două cursuri de puncție venoasă și injecții din acest an au participat 30 de elevi ai școlilor postliceale sanitare din județul Constanța.

Ne bucurăm să anunțăm că OMV Petrom ne rămâne partener, și astfel putem pune la dispoziția cursanților o bază materială performantă.

„Echipa noastră are încredere în potențialul noilor metode de educație și de practică medicală pe bază de simulare. Aceste sesiuni practice permit câștigarea unor cunoștințe și abilități profesionale corecte, iar ceea ce ne bucură cel mai mult este faptul că putem contribui la formarea noilor generații de cadre medicale.”, a  declarat dr. Cristina Maria Pătrașcu

Rămâne în continuare esențial pentru noile generații de profesioniști care au avut ghinionul ca pandemia să îi găsească pe băncile școlilor sanitare, modul în care vor avea acces la învățarea tehnicilor pe care urmează să le aplice la viitoarele locuri de muncă. Într-un context sanitar cu totul special, organizăm acest curs astfel încât participanții să fie în siguranță și să poată profita la maximum de dotările existente. Parteneriatul nostru cu compania OMV Petrom transformă promisiunea Fundației Baylor Marea Neagră de a asigura transferul de cunoștințe și competențe într-un program sustenabil care are potențialul de a ne transforma în parteneri ai școlilor sanitare din județul Constanța.”,  a declarat Mihaela Bogdan, director de programe la Fundația Baylor Marea Neagră.

Vă puteți înscrie la curs folosind acest formular.

Pentru informații despre calendarul cursurilor sau alte detalii, persoana de contact:

Sanda Gabriela Murtaza, Email: pr@baylor-romania.ro

Share

Articole similare