Dăm dislike hepatitei virale B!

Cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului, sărbătorită anual pe 2 mai, dăm dislike hepatitei virale B.

Fundaţia Baylor Marea Neagră a lansat, în colaborare cu Asociaţia Elevilor din Constanţa, o broşură cu informaţii referitoare la virusul hepatitic B, la căile de transmitere şi la cele de prevenire a infectării.

Elevii din judeţul Constanţa vor primi broşura electronică şi vor afla că pericolul infectării cu virusul hepatitic B îi pândeşte unde nici nu se aşteaptă.

Acesta este o nouă etapă a colaborării dintre Fundaţia Baylor Marea Neagră şi Asociaţia Elevilor din Constanţa. Cele două organizaţii susţin o campanie de informare şi de conştientizare asupra pericolului reprezentat de hepatita virală B, punând accent pe modul de transmitere al acestora.

„Această broşură, făcută pe placul şi pe înţelesul elevilor, are scopul de a-i educa pe tineri în ceea ce priveşte hepatitele virale, chiar dacă vorbim în ea despre relaţii sexuale, despre tatuaje şi piercing-uri. Prevenirea îmbolnăvirii este extrem de importantă, iar tinerii trebuie să ştie ce să facă pentru a rămâne sănătoşi, mai ales că sunt la vârsta noilor experienţe, a curiozităţii şi a neînfricării. Parteneriatul cu Asociaţia Elevilor din Constanţa ne bucură şi sperăm să ajutăm împreună la evoluţia unei generaţii mai informate şi, bineînţeles, mai sănătoase”, a declarat Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră.

„Colaborarea dintre AEC și Fundația Baylor, pe care am demarat-o în toamna anului trecut, este una benefică elevilor consțănțeni, în vederea creșterii gradului de conștientizare cu privire la problema infectării cu virusul hepatic B. Lipsa educației pentru sănătate este unul din minusurile sistemului de educație din România. Dacă în restul Uniunii Europene această materie este prezentă încă din cele mai mici clase, la noi în țară este un subiect tabu, pe care autoritățile refuză să îl discute și să îl rezolve, deși existența acestei discipline este obligatorie, conform legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului”, a spus, la rândul său, Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Puteţi broşura aici: https://www.joomag.com/magazine/dislike-hep-b/M0854506001493725483