Două decenii de sănătate cu Fundația Baylor Marea Neagră

Fundația Baylor Marea Neagră în transparență

Ana-Maria Schweitzer, director executiv la Fundația Baylor Marea Neagră: „Dacă anul 2020 a fost cel al șocului legat de pandemia COVID-19, al neputinței și al pierderii vieții așa cum o știam, cred că anul 2021 a fost cel al opiniilor și al alegerilor. În 2021 am avut mai multe instrumente la îndemână pentru a face față acestei pandemii. Personalul medical a înțeles mai bine ce atitudini terapeutice sunt mai potrivite, au fost disponibile vaccinurile și, în ciuda restricțiilor, am putut reveni la lucru și ne-am îndeplinit misiunea față de pacienți și comunitate.” (citiți continuarea mesajului directorului executiv la pagina 4)

În 2021, Centrul de Excelență Clinică a aniversat 20 de ani de la înființare

Centrul de Excelență Clinică HIV sau Centrul de Copii Româno-American a fost deschis pe 6 aprilie 2001, iar Fundația Baylor Marea Neagră a fost constituită juridic în anul 2004. Centrul de Excelență a fost înființat de dr. Mark Kline și dr. Rodica Mătușa, din dorința de a-i ajuta pe copiii infectați cu HIV la sfârșitul anilor nouăzeci.



„Este adevărat că găsim satisfacție în a lucra pentru o cauză bună, dar profesionalismul este cel care ne permite să rezistăm. Profesionalismul este și răspunsul la sprijinul financiar primit. Secretul parteneriatelor pe termen lung constă în obținerea de rezultate - cele așteptate sau peste așteptări, gata să fie replicate cu succes în altă parte.” - Monica Frangeti, director financiar

 

Aflați care este structura finanțărilor obținute de Fundația Baylor Marea Neagră  și către ce programe sunt direcționate aceste fonduri (din paginile 7-9).

Specialiștii noștri sunt o prezență constantă în centrele universitare Constanța, Cluj, Iași. În 2021, am înregistrat și prima colaborare cu Universitatea din Suceava. Ei au fost invitați să le vorbească studenților și masteranzilor despre: 
  • „Abordarea interdisciplinară a vârstnicilor instituționalizați”
  • „Rolul echipei multidisciplinare în menținerea aderenței la tratament pentru pacienții seropozitivi”
  • „Aderența la tratament – Cazul tratamentului care trebuie urmat toată viața de persoanele care trăiesc cu HIV și primesc servicii medicale și psihosociale la Centrul de Excelență al Fundației Baylor Marea Neagră.”
  • „Comportamente și riscuri pentru sănătate”
  • „Serviciile și rolul unui asistent social în lucrul cu persoanele care trăiesc cu sau sunt afectate de HIV.”(paginile 19 – 23)
Studiile efectuate de echipa noastră, prezentate comunității naționale și internaționale de practicieni – medici și psihologi, permit dezvoltarea de intervenții psiho-sociale mai eficiente, precum și elaborarea unor seturi de mesaje care să contribuie la motivarea pacienților în vederea menținerii schimbărilor pozitive ale stilului de viață pe termen lung, a acceptării tratamentelor medicale și a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii (paginile 12 – 17).
Fundația Baylor Marea Neagră își desfășoară activitatea la Centrul de Excelență Clinică în Constanța, susține două centre de consiliere și testare rapidă în regiunea Dobrogea şi un laborator mobil.
De-a lungul timpului, Fundația Baylor România a testat gratuit peste 100 000 de persoane, a îngrijit pentru HIV cca. 1 000 de persoane şi pentru hepatite peste 4 500 de pacienţi şi a susţinut sistemul sanitar prin donaţii de medicamente şi cursuri de formare profesională pentru specialişti. În paginile 24 – 38 puteți afla date precise legate de numărul de beneficiari, sesiuni, date demografice, prevalența infecțiilor cu virusuri hepatitice și cu HIV.

Share

Articole similare