Festivalul International de Teatru pentru Elevi – APLAUZE

Fundatia Baylor Marea Neagra a fost alaturi de Colegiul National Mircea cel Batran in organizarea unui eveniment foarte iubit de adolescenti: un festival de teatru dedicat intru-totul lor. Evenimentul poarta numele de Festivalul National de Teatru pentru Elevi “Aplauze” si s-a desfasurat in perioada 22-25 mai 2011, aflandu-se deja la cea de a doua editie.

In acest an, premiile pentru atelierul de improvizatie din cadrul evenimentului au fost oferite de Fundatia Baylor cu scopul de a sensibiliza elevii participanti in legatura cu infectia cu HIV. Tema propusa a fost „Quiltul- in memoriam persoanelor seropozitive HIV” iar sapte trupe de elevi au concurat in a pregati cel mai bun spectacol.

Juriul, din a carui componenta au facut parte si doi reprezentanti Baylor, un voluntar si un angajat, a apreciat in mod special seriozitatea cu care tinerii actori au ales sa ilustreze pe scena aspecte din viata reala: cum le comunici prietenilor ca esti infectat cu HIV, cum iti convingi colegii sa se implice in actiuni de voluntariat, etc. Echipa Baylor a recompensat prestatia artistica a trupei “Catharsis”, din Bucuresti, cu pachete de materiale promotionale, dar si un dar special, o culegere de fotografii cu sunet, realizate de voluntarii Baylor pe parcursul celor doua expozitii anuale (in 2009 si 2010).

Trofeul “Aplauze”a fost acordat trupei “Atelierul de teatru” din Botosani.

Share

Articole similare