Fundaţia Baylor Marea Neagră a participat la cea de-a V-a ediţie a Conferinţei Anuale de Sănătate Globală

Ana Maria SchweitzerEvenimentul a avut loc în perioada 23-25 martie 2017 în Houston, Statele Unite ale Americii, şi a fost organizat de Texas Children’s Global Health, Baylor College of Medicine Global Initiatives, Rice Business şi de Houston Global Health Collaborative.

În cadrul conferinţei au fost prezentate povești inspiraţionale despre eforturile făcute pentru a întări starea de sănătate a celor mai vulnerabile comunități din întreaga lume. De asemenea, participanţii au aflat rezultatele extraordinare ale unor cercetări, au învăţat noi metode de promovare a sănătăţii şi de prevenire a bolilor în Houston şi în toată lumea.

Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră a susţinut în cadrul conferinței o prezentare despre parteneriatul dintre ONG-uri şi Guvern. Alături de reprezentanta Fundaţiei Baylor a discutat despre acest subiect, într-o sesiune moderată de Michael Mizwa, şi dr. James A. Thomas.

De asemenea, directorul executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră a moderat sesiunile privitoare la direcţii globale viitoare în sănătatea a copiilor şi a adolescenților.

„Este o mare responsabilitate să reprezint Fundaţia Baylor Marea Neagră şi România la acest eveniment extrem de important pentru sănătatea globală. Partenerii noştri americani, dar şi participanţii din alte ţări, au avut ocazia să afle care este relaţia ONG-urilor, în România, cu autorităţile publice în general şi cu Guvernul în special. Este foarte important să facem schimb de experienţe şi de informaţii, să găsim soluţii la problemele pe care le întâmpinăm cu ajutorul celor care au trecut deja prin aceste experienţe profesionale. Sănătatea globală, cu accent pe grupurile defavorizate, este un subiect extrem de important iar noi, la Baylor, facem toate eforturile pentru a ne alinia, în activitatea pe care o desfăşurăm cu pacienţii cu HIV şi hepatite virale, direcţiilor şi acţiunilor de la nivel mondial”, a declarat Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră.

Conferinţa Anuală de Sănătate Globală este o întâlnire a profesioniştilor din diverse domenii care activează cu pasiune pentru inovaţie şi progres în sănătatea globală.

Houston Global Health Collaborative a fost înfiinţată ca o recunoştere a serviciilor impresionante, a cercetării ştiinţifice şi a oportunităţilor educaţionale în cadrul Centrului Medical Texas, instituţiilor membre şi în statul Texas. Aceste eforturi sunt făcute cunoscute lumii pentru a crea posibilităţi pentru noi acţiuni şi pentru a crea legături între cei interesaţi sau care activează în domeniul cercetării sănătăţii globale, al serviciilor sau al educaţiei.

Share

Articole similare