Fundația Baylor organizează la Johannesburg întâlnirea anuală a rețelei BIPAI

La manifestare participă peste 80 de persoane, membri și colaboratori ai BIPAI din 10 țări. Participanții vor putea afla despre activitatea fiecăruia dintre centrele rețelei, atât cele din România și din țările africane, cât și din Papua Noua Guinee și Columbia. Alături de rapoartele fiecărei țări vor fi prezentate și studii de caz, cercetări științifice, lucrări de specialitate publicate de către specialiștii din cadrul centrelor precum și de partenerii și colaboratorii BIPAI. Lucrările ce vor fi prezentate au teme diverse, de la aderența la terapia antiretrovirală, la tuberculoza în rândul persoanelor infectate sau la planificarea familială a celor afectați și infectați cu HIV. De asemenea, în cea de a doua zi a evenimentului va avea loc și o sesiune de postere.

La eveniment va participa și Mike Mizwa, Chief Operating Officer și Senior Vice President Baylor College of Medicine International Pediatric AIDS Initiative at Texas Children’s Hospital (BIPAI), care va prezenta progresele activitatii retelei, de la infiintare, din 1996 si pana in prezent.

Echipa din România va fi formată atât din membri ai echipei Baylor, din cadrul Centrului de Excelență de la Constanța, cât și din trei colaboratori, doctor în psihologie Alexandra Dima de la Universitatea din Amsterdam, medicul Oana Arghir de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanța și medicul american Gregory Valentine de la Colegiul de Medicină Baylor din Houston, care își face cel de al doilea an de rezidențiat la Centrul Baylor din România.

„Sunt foarte încântat să particip la cea de a XVI-a întrunire a membrilor rețelei Baylor College of Medicine International Pediatric AIDS Initiative at Texas Children’s Hospital din Johannesburg, Africa de Sud. Acesta va fi o ocazie minunată de a mă întâlni cu experți din întreaga lume în domeniul HIV și tuberculozei, care s-au reunit pentru a face schimb de idei, pentru a se ajuta reciproc și pentru a pune bazele unor colaborări viitoare în scopul de a-i ajuta pe cei care suferă de aceste boli în Africa, România și alte țări din întreaga lume. Sunt foarte onorat de a fi membru al comitetului de organizare pentru această întâlnire de rețea” a declarat medicul Gregory Valentine.