Fundaţia Baylor sărbătoreşte 15 ani de la inaugurarea Centrului de Excelență Clinică HIV

În urmă cu 15 ani a început misiunea noastră. 15 ani de muncă, de proiecte şi de împliniri. O perioadă în care am crescut, am învăţat şi am ajutat.

Astăzi sărbătorim 15 ani de la deschiderea Centrul de Excelență Clinică HIV în Constanţa. Un proiect curajos în care s-au investit resurse materiale, dar, în special, sentimente. Inima Fundaţiei Baylor Marea Neagră.

Centrul de Excelență Clinică HIV sau Centrul de Copii Româno-American 20160406_104211a fost deschis în data de 6 aprilie 2001, iar Fundația Baylor Marea Neagră a fost organizată juridic în anul 2004. Centrul de Excelență a fost înființat de Dr. Mark Kline, din dorința de a-i ajuta pe copiii infectați cu HIV pe care i-a întâlnit în prima sa vizită în România la sfârșitul anilor nouăzeci. Centrul a devenit cea mai mare clinică pediatrică pentru îngrijirea și tratarea infecției cu HIV din Europa, incluzând servicii precum: clinica de zi, staționar de zi pentru tratamente de scurtă durată, laborator, farmacie și sală de conferințe. În 2007, centrul a fost redenumit ca Infectious Diseases Hospital Constanta – Baylor College of Medicine -Texas Children’s Hospital – Abbott Fund  Center of Excellence sau BIPAI România, tocmai pentru a reflecta creșterea serviciilor și a parteneriatelor. Centrul din România este cel mai matur centru din rețeaua Baylor, fiind deschis primul și având în îngrijire grupul cu vârsta cea mai înaintată. Prin urmare, BIPAI România – prin Fundația Baylor Marea Neagră – continuă să asiste pacienții în trecerea de la îngrijirea pentru adolescenți la cea care răspunde nevoilor lor de pacienți adulți. BIPAI România face parte dintr-o rețea de centre cu cartierul general în Houston, Texas la Colegiul de Medicină Baylor și la Spitalul Pediatric Texas (Baylor College of Medicine International Pediatric AIDS Initiative at Texas Children’s Hospital). Rețeaua include 13 țări din Africa, America de Nord și Europa de Est în care BIPAI lucrează pentru creșterea accesului la servicii  centrate pe familie. Fondurile de susținere pentru Centrul de Excelență din Constanța au fost inițial asigurate de Abbott Fund (în prezent AbbVie Foundation) și Sisters of Charity of the Incarnate Word.

În prezent, Fundația Baylor are o misiune extinsă în domeniul prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase. Baylor își desfășoară activitatea la  Centrul de Excelență în Constanța, susține trei centre de testare și consiliere rapidă în regiunea Dobrogea (primele din țară), un laborator mobil pentru testare și un Complex Rezidențial pentru tineri vulnerabili. Fundația Baylor România încearcă să micșoreze impactul bolilor infecțioase cum ar fi: infecția cu HIV, hepatitele virale, tuberculoza și bolile cu transmitere sexuală.

 

Share

Articole similare