Semnal de alarmă

Avertisment:

Falși voluntari strâng bani din ușă în ușă!

Fundația Baylor România a fost informată de existența unor cetățeni care colectează bani din ușă în ușă folosind numele mai multor organizații umanitare de prestigiu din Constanța.
Fundația Baylor România nu a desfașurat și nu desfașoară activități de strângere de fonduri cu ajutorul voluntarilor, din ușă în ușă.
Dacă ați fost vizitați de persoane care v-au solicitat bani în numele Fundației Baylor vrem să vă asigurăm că este vorba despre impostori, care se folosesc de numele nostru în scopuri rău-voitoare.
Falșii voluntari sunt foarte bine organizați și pregătiți cu însemne ce vă pot determina să credeți că fac parte din organizații nonprofit:

  • Sigle copiate
  • Legitimații false
  • Chitanțiere false

Toate aceste elemente sunt ușor de obținut de pe Internet.
Cel mai indicat este să nu donați niciodată bani celor care vin și solicită acest lucru din ușă în ușă. În cazul în care doriți să vă oferiți sprijinul financiar unor persoane care vă abordează în acest sens la domiciliu, cel mai bine este să:

  • amânati să faceți donația pe loc
  • să vă notați informațiile care vă sunt oferite și să le verificați
  • faceți donația mai târziu, după ce sunteți sigur că banii dumneavoastrî ajung acolo unde v-ați propus.

Programele de strângere de fonduri ale Fundației Baylor sunt unele de înaltă clasă, concepute de adevărați profesioniști, prin intermediul unor evenimente publice și transparente. Baylor foloseste transparent fondurile comunității și ale donatorilor străini.
Actiunile Baylor sunt pregătite și anunțate în presă, pe Internet și nu se desfășoară fără martori, fără rapoarte financiare și de audit.
Vă rugăm să nu dați crezare persoanelor care vin să vă solicite bani în numele unor cauze care nu pot fi verificate.
Informații despre proiectele Baylor, finalizate sau în desfășurare, puteți găsi pe  www.fundatiabaylor.ro

Share

Articole similare