Prima pagină » Pagini website » Texas Children’s Global Health în România

Texas Children’s Global Health în România

Istoric:

Realizări 2014-2015

Deschiderea oficială a Centrului de Excelență pentru Tuberculoză din Swaziland, țara cu cea mai mare rată a infecției din întreaga lume.
Deschiderea celui de al cincilea satelit al Centrului de Excelență din Mohale’s Hoek, din Regatul Montan al Lesotho
Reînnoirea înțelegerii de a continua testarea noilor născuți pentru anemie falciformă în Angola pentru încă cinci ani.
Înființarea unei clinici mobile în Lesotho pentru a extinde testarea pentru HIV și serviciile de îngrijire de bază la copiii din comunitățile situate la distanțe mari de centru.
Extinderea tratamentului pentru cazurile de cancer care au legătură cu HIV în Botswana, Malawi și Tanzania
Extinderea screeningului și tratamentului pentru cancerul cervical în Malawi, Swaziland pentru a combate vauza principală a deceselor la vârste tinere a mamelor infectate cu HIV
Demararea extinderii Centrului de Excelență din România pentru a putea îngriji mai mulți pacienți și pentru a oferi același tip de servicii și persoanelor cu hepatită.
Distribuirea de donasții de medicamente și suplimente nutritive către un număr de 14.000 de pacienți din spitalele românești.
Programul pentru cei care suferă de malnutriție din Papua Noua Guinee a îmbunătățit diagnosticul atât al ratelor de malnutriție cât și de mortalitate în rândul copiilor sub 5 ani.
Cu ajutorul partenerilor au renovat maternitatea într-o provincie îndepărtată de Kibito din Uganda pentru a putea extinde prevenirea transmiterii de la mama la copil a infecției cu HIV și de a îmbunătăți îngrijirea obstetrică.
Transporturi navale a 40 de containere de materiale destinate controlului infecției pentru spitalele John F. Kennedy din Liberia și Redemption din Monrovia.
Restabilirea unui program de educație medicală pediatrică și de Obstetrică-Ginecologie în Liberia după lichidarea focarului de Ebola
Furnizarea de pregătire de ultimă generație în oncologia pediatrică în Maroc.
Realizarea pentru primadată a unui concurs de frumusețe destinat femeilor însărcinate în scopul de a încuraja îngrijirea prenatală și testarea pentru depistarea infecției cu HIV.

2014

S-a demarat un program pentru îmbunătățirea sănătății localnicilor în La Guajira, Columbia unul dintre statele cele mai sărace ale țării, cu o comunitate indigenă mare și cu o rată ridicată de mortalitate în rândul copiilor și a mamelor
Aceasta nouă initiativă este parte a unui parteneriat public-privat între Chevron, guvernele centrale și departamentale din Columbia, statul La Guajira și BIPAI.
Astfel, medicii din cadrul Corpului de Sănătate Globală de la Spitalul de Copii din Texas vor staționa în La Guajira și vor conduce programul, în strânsă colaborare cu personalul medico-sanitar local din clinici si spitale publice pentru a aborda problemele din domeniul sănătății copilului și a familiei prin formare profesională și îngrijirea directă a pacienților.

2013

A fost extins Programul de Pediatrie HIV/SIDA Baylor în Lesotho prin deschiderea a două noi centre clinice de excelență în Botha Bothe și Mokhotlong
Acestea sunt centre satelit ale celui din Maseru, capitala Lesotho. Astfel BIPAI a ajuns să opereze cu un total de patru centre satelit din Lesotho.

2012

A pus bazele primului Centru Baylor pentru Adolescenți din Botswana

2011

A deschis două Centre de Excelență în Tanzania

2010

A găzduit prima convenţie din Libia pentru HIV/SIDA şi a 12-a întâlnire BIPAI Prima convenţie HIV şi a 12-a întâlnire BIPAI s-a organizat în Benghazi, Libia
Întâlnirea este prima conferinţă pediatrică HIV/SIDA găzduită în Libia, la care au participat peste 60 de delegaţi BIPAI din Libia, Botswana, Lesotho, Swaziland, Malawi, Uganda, Tanzania, Etiopia, Mozambic, Romania şi SUA.

Stabileşte programul pentru anemia falciformă în Angola
Chevron SUA, în parteneriat cu BIPAI, Texas Children’s Hospital şi Ministerul Sănătăţii din Angola, au înfiinţat programul naţional pentru anemia falciformă în Angola. Programul multi-anual va include analize, diagnostic, îngrijire, tratament, monitorizare şi evaluare, cercetare, mobilizarea comunităţii şi training profesional în Angola.

Premiul anual Jefferson, ediţia 38, onorează fondatorul BIPAI
Mark W. Kline, M.D., medic-şef al Spitalului de Copii din Texas, Houston, profesor de pediatrie la Colegiul de Medicină Baylor, a fost onorat cu premiul Jacqueline Kennedy Onassis pentru Servicii Extraordinare aduse Comunităţii Locale, premiul Jefferson Awards, ediţia 38 pentru devotamentul său în tratarea copiilor cu HIV-SIDA din toată lumea.

Renovează departamentul pediatric din cadrul spitalului din Malawi
Un parteneriat public-privat între BIPAI, Ministerul Sănătăţii din Malawi şi Abbott Fund are ca rezultat o îmbunătăţire dramatică a infrastructurii Spitalului Central Kamuzu din Lilongwe, Malawi. Proiectul include renovarea completă a departamentului şi clădirii şi construirea unei anexe cu un departament de urgenţă, care îmbunătăţeşte condiţiile sanitare şi reduce aglomeraţia.

Publică a patra ediţie a Curriculei HIV pentru Medici

2009

BIPAI anunţă o nouă conducere
Fondatorul BIPAI Dr. Mark Kline lasă operaţiunile BIPAI pe mâna unei noi conduceri când este ales şeful secţiei de pediatrie de la Colegiul de Medicină Baylor şi şeful Spitalului de Copii din Texas. Dr. Kline rămâne preşedintele rețelei BIPAI.

BIPAI reînnoieşte proiectul cu Kenia
BIPAI Kenia a amânat construirea unui Centru de Excelenţă în 2008 din cauza problemelor sociale de după alegerile din Kenia. În 2009, BIPAI, Spitalul de Copii din Texas şi Ministerul Sănătăţii din Kenia ajung la o înţelegere în privinţa susţinerii operaţiunilor Centrului de Excelență BIPAI din cadrul Spitalului General Local New Nyanza din Kisumu, Kenia.

2008

Începe construcţia a 10 clinici-satelit în Lesotho

BIPAI şi Ministerul Sănătăţii din Lesotho pun bazele a 10 clinici-satelit. Aceste clinici asigură copiilor din zonele izolate acces la tratament de ultimă generaţie pentru HIV/SIDA. Premierul Pakalitha Bethuel Mosisili şi membrii cabinetului său se alătură Dr. Mark Kline și împreună cu alte 3,000 de persoane participă la un eveniment memorabil în Butha-Buthe, Lesotho.

Deschiderea Centrului de Excelenţă în Uganda
Colegiul de Medicină Baylor-Compania Bristol-Myers Squibb-Spitalul de Copii din Texas-Centrul de Excelență Clinică pentru Copii se deschide în Campusul Spitalului Mulago din Kampala, Uganda. Președintele Republicii Uganda, Yoweri Museveni, a deschis oficial centrul, alături de alţi oficiali ai guvernului din Uganda, SUA, BIPAI şi de fundaţia Bristol-Myers Squibb.

Înfiinţarea programului în Etiopia

Lansarea programului în Tanzania

BIPAI se extinde în Tanzania şi anunţă că va construi două Centre de Excelenţă acolo. Planul de Urgenţă HIV/SIDA al Preşedinţiei americane (PEPFAR) donează către BIPAI 22.5 milioane de dolari timp de cinci ani pentru susținerea celor două centre şi a clinicilor-satelit asociate cu acestea. Centrele se află în Mbeya şi Mwanza.

2007

Se înfiinţează Centrul de Excelenţă BIPAI în Burkina Faso
BIPAI înfiinţează în ianuarie 2007 Centrul de Excelență pentru Copii Baylor-Bristol-Myers Squibb în Bobo-Dioulasso, Burkina Faso. În parteneriat cu Departamentul de Pediatrie al Centre Hospitalier Universitaire (Centrului Universitar) – Sanou Souro, BIPAI deschide o clinică pediatrică temporară pentru pacienţii cu HIV în cadrul acestui spital. Alte 10 săli sunt ulterior renovate pentru a deservi BIPAI pentru tratarea mamelor şi copiilor infectaţi cu HIV. BIPAI părăsește Burkina Faso în 2009.

Se deschide Centrul de Excelenţă şi Laboratorul Internațional HIV/SIDA în România
BIPAI se extinde într-o nouă direcţie deschizând un laborator de ultimă generaţie la Institutul de Virusologie Ștefan S. Nicolau din Bucureşti, România. Laboratorul este un proiect între Institutul Ștefan Nicolau, Colegiul de Medicină Baylor şi BIPAI. Acesta este susținut financiar de către Abbott Fund. A avut loc un schimb de experienţă între laboratorul din Bucureşti şi Colegiul de Medicină din Houston, Texas. BIPAI transformă Centrul pentru Copii Româno-American din Constanța şi îi schimbă numele în Centrul Clinic de Excelenţă. Centrul este un program între Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța, Colegiul de Medicină Baylor şi Spitalul de Copii din Texas, cu fonduri din partea Fundației Abbott Fund. Acest program reprezintă tranziţia de la un centru pediatric la asistenţă medicală pentru persoane de toate vârstele infectate cu HIV din România.