Horia Tecau sustine excelenta Baylor

Horia Tecau, unicul jucator de tenis din Constanta castigator al unui turneu de Mare Slem, se alatura campaniei ” 2% pentru Excelenta” a Fundatiei Baylor Marea Neagra: „Am fost de acord sa fiu ambasadorul campaniei, sperand ca oamenii care imi apreciaza rezultatele sa fie interesati nu doar de sport dar si de sanatate. ”

„Am aflat cu surprindere ca Baylor este singurul Centru de Excelenta HIV din tara. La fel de surprins am fost cand am aflat ca singurul loc din Romania unde se fac teste gratuite si rapide pentru HIV, hepatita B si C este la Baylor si toate fondurile provin exclusiv din donatii. Este un mic efort din partea mea, a noastra, care poate schimba viata altor oameni”. Astfel prezinta Horia Tecau implicarea sa in campania de 2% din acest an a Fundatiei Baylor Marea Neagra.

Intrebat daca participarea probono in cadrul acestei campanii se datoreaza unei experiente anterioare in care a trebuit sa se confrunte cu boala sau suferinta Horia a marturisit urmatoarele: „Da, am avut un mic episod, cand eram mai tanar. In urma unor analize medicale am fost diagnosticat cu Hepatita C. In urma unor teste efectuate ulterior am aflat ca, de fapt, nu sunt infectat, dar am ramas cu gandul la aceasta experienta. In acele cateva zile in care am asteptat rezultatele am fost marcat, fiind sportiv de performanta. Am ramas cu gandul la aceasta experienta, la cate persoane sunt infectate si daca as putea sa ii ajut cumva fiind ambasadorul acestei campanii.”

Directionarea a 2% din impozitul pe venit pe anul 2011 reprezinta cea mai usoara modalitate de implicare responsabila, constienta in viata comunitatii locale.

Campania „Directioneaza 2% pentru Fundatia Baylor” isi propune sa atraga oamenii alaturi de proiectele desfasurate de Centrul de Excelenta Baylor si care doresc sa lupte impotriva bolilor infectioase pentru o comunitate mai informata, sanatoasa si capabila sa opreasca transmiterea unor infectii grave, cum ar fi infectia cu HIV sau hepatitele B si C.

Va invitam alaturi de Horia Tecau sa sustineti nu numai excelenta prin sport, dar si prin sanatate printr-un simplu gest de solidaritate: completarea cererilor 230 sau 200 pentru directionarea a 2% catre programele Baylor. Acest lucru ar permite suplimentarea fondurilor existente si astfel, preluarea de noi cazuri sau efectuarea de teste rapide si confidentiale de HIV, Hepatita B si C. Anul trecut 7000 de persoane au putut sa faca aceste teste gratuit si  datorita faptului ca alti membrii ai comunitatii au hotarat ca le pasa.

Nu costa nimic sa directionezi 2% catre Baylor, insa platim cu totii daca bolile infectioase sunt lasate in voia lor.

In 2012 vom putea face si mai multe cu ajutorul tau.

Afla mai multe informatii despre campanie pe facebook accesand „2% pentru Baylor = 2% pentru excelenta„.

Share

Articole similare