Maraton de strângere de donații la Spitalul Pediatric Texas pentru Constanța

Timp de o săptămână, Spitalul Pediatric Texas din Houston (Texas Children’s Hospital, TCH) a găzduit o activitate de strângere de bunuri de primă necesitate destinate refugiaților din Ucraina.

Spitalul Pediatric Texas s-a implicat încă de la începutul războiului din țara vecină în identificarea nevoilor refugiaților și a celor mai potrivite căi de sprijin, purtând un dialog intens cu autoritățile din România. Echipele de evaluare formate din reprezentanți ai conducerii Spitalului Pediatric Texas și ai Fundației Baylor Marea Neagră au deschis canale de dialog cu reprezentanți ai autorităților centrale din domeniile administrației și sănătății dar și cu autoritățile locale din județele Constanța și Tulcea.

În luna mai va sosi la Constanța un transport cu produse de primă necesitate. Produsele donate de locuitorii din Houston în cadrul acestei acțiuni sunt destinate atât refugiaților din Ucraina cât și persoanelor vulnerabile din județ. Acestea vor fi direcționate către Pavilionul Expozițional, locul unde cei aflați în nevoie  știu deja că pot găsi produse de igienă pentru femei și copii, produse sanitare,

Mike Mizwa, director al Departamentului pentru Sănătate Globală de la TCH a declarat: „Suntem implicați pe termen lung în acordarea de ajutor refugiaților din Ucraina. Aceasta nu este o acțiune singulară. Avem în fața noastră o situație care va avea nevoie de soluții pentru o perioadă îndelungată și profităm de faptul că la Constanța avem deja o prezență permanentă de peste două decenii. Facem eforturi pentru a ne asigura că situația nu va deveni împovărătoare pentru serviciile medicale și sociale din această regiune a României.

Vă propunem să vizionați mai jos un material video realizat pe parcursul maratonului de donații organizat de Spitalul Pediatric Texas.