Mike Mizwa numit director în cadrul Spitalului de Copii din Texas

Mike Mizwa, vicepreședintele Consiliului Director al Fundației Baylor Marea Neagră este noul director al departamentului de Sănătate Globală din cadrul Spitalului de Copii din Texas.

Mike Mizwa a ocupat din 2004 postul de Chief Operating Officer și Senior Vice President al Baylor College of Medicine International Pediatric AIDS Initiative (BIPAI), din cadrul Spitalului de Copii din Texas. El are peste 28 de ani de experiență în domeniul organizațiilor non-profit și a serviciilor sociale de prevenire a HIV/SIDA și o vastă experiență în dezvoltarea globală a programelor pediatrice în domeniul HIV/SIDA, în administrare, gestionarea operațiunilor, a resurselor umane, dezvoltare și relații guvernamentale. El supervizează operațiunile rețelei BIPAI, care are un buget anual total de 49 milioane $ și operează în 11 de tări la nivel global, și este membru al comitetelor de conducere a organizațiilor non-guvernamentale BIPAI în Swaziland, Malawi, Botswana, Liberia, Columbia, Lesotho, Tanzania , Uganda, Papua Noua Guinee și România. Înainte de a se alătura BIPAI, Mike a petrecut peste 17 ani alături de Fundația SIDA din Houston, una dintre cele mai mari organizații non-profit care oferă servicii pentru persoanele cu SIDA din Statele Unite, unde a fost coordonator de mobilizare, director al Departamentului de Educație, vice-președinte al Comunității de Afaceri și în cele din urmă, Chief Director Executiv.

Baylor College of Medicine International Pediatric AIDS Initiative (BIPAI), care are sediul la Spitalul de Copii din Houston, Texas conduce cea mai modernă rețea de centre de îngrijire pentru copii și tineri afectați de HIV din întreaga lume. Centrul de Excelență al Fundației Baylor Marea Neagră este primul centru din cadrul  rețelei, aceasta fiind ulterior extinsă și în țări din Africa și America de Sud.

Experiența lui Mike si expertiza din ultimii zece ani în implementarea, dezvoltarea și susținerea sistemelor de sănătate la nivel mondial a fost de nepretuit, iar această numire reprezintă o promovare importantă care vine ca o recunoaștere a meritelor sale.

În calitate de director al Departamentului de Sănătate Globală al Spitalului de Copii din Texas va conduce echipa de sănătate globală și va fi  împreună cu Dr. Oluyinka Olutoye co-președinte al Comitetului director al Departamentului de Sănătate Globală al Spitalului de Copii din Texas.

El va continua, de asemenea, să își mențină rolul de conducere în cadrul BIPAI.

Share

Articole similare