Monsson Trading sponsorizează programe Baylor

 „Pentru al doilea an consecutiv, Monsson Trading oferă un preţios sprijin pentru continuarea programelor Baylor. Anul acesta,  generozitatea acestei donații va contribui la îngrijirea medicală a peste 500 de pacienți de la Centrul de Excelenţă Clinică Baylor.

 În 2018, compania a susţinut unul dintre programele esenţiale ale fundației,  prin care am asigurat lapte praf copiilor expuși la HIV în timpul sarcinii.

 În 2019, alegând să continue parteneriatul cu Baylor, Monsson Trading îşi extinde sprijinul pentru un număr mai mare de pacienți a căror viață este marcată de HIV.

Considerăm că pe lângă susținerea financiară, această implicare este un semn de maturitate și de înțelegere față de oamenii care, de obice, sunt stigmatizați din cauza virusului cu care trăiesc, de care ceilalți tind să se ferească sau să se țină la distanță”, a declarat Ana-Maria Schweitzer, director executiv al fundației.

În 2019, am hotărât să acordăm sprijin financiar pentru două programe ale Fundaţiei Baylor. Suma donată, de 20.000 lei, se va împărţi egal între două programe: cel de acordare de lapte praf pentru prevenirea transmiterii infecţiei cu HIV de la mamă la copil şi cel de acordare de tratament medical de urgenţă persoanelor care primesc îngrijiri pe termen lung. Încercăm să fim acolo unde comunitatea are nevoie de noi, iar aspectele legate de starea de sănătate ne preocupă în mod deosebit. Susţinem proiectele Fundaţiei Baylor Marea Neagră pentru că înţelegem importanţa unui serviciu eficient de prevenire şi îngrijire a bolilor infecţioase”, a declarat Andrei Muntmark, managerul general al Monsson Trading.

Baylor continuă programul „Am nevoie de lapte”!

Programul „Am nevoie de lapte” reduce riscul transmiterii post-natale a infecţiei cu HIV. Baylor asigură condiţiile strict necesare pentru ca mamele cu HIV să nu alăpteze la sân. Aproximativ 20 de copii născuţi în Constanța primesc în prezent lapte praf în cadrul acestui proiect. Necesarul de lapte praf este distribuit lunar copiilor cu vârste între 0 şi 2 ani.  Echipa de teren a fundației, din care fac parte un medic, un asistent medical, un asistent social și un psiholog se asigură că sunt respectate toate măsurile pentru reducerea riscului de transmitere de la mamă la copil a infecţiei cu HIV, prin consultații periodice și vizite la domiciliul beneficiarilor.

Andrei Muntmark, managerul general al Monsson Trading, a mai declarat: „Noi am înţeles că acest program permite persoanelor care trăiesc cu HIV să aibă copii sănătoşi. Oprirea transmiterii acestei infecţii, care a marcat tragic ultimele decenii, este un succes al tratamentului şi al serviciilor de îngrijire. De aceea, noi considerăm că este important să ne alăturăm efortului de la Baylor şi să ajutăm pentru continuarea programului. În 2019, contribuim cu două treimi (62,5%) din bugetul de achiziţii care asigură necesarul de lapte praf pentru copiii sub 2 ani născuţi din părinţi care trăiesc cu HIV şi care se află încă în monitorizare. Copiii vor avea şanse mari  să trăiască fără HIV!”

Fonduri pentru acordarea de tratament medical pentru tratarea complicațiilor infecției cu HIV

Programele guvernamentale asigură tratamentul anti-HIV, însă pacienții care trăiesc cu acest virus prezintă și alte complicații și afecțiuni pentru care fundația asigură îngrijire în cadrul cabinetelor medicale de diverse specialități de la centrul Baylor. Accesul la consultații și evaluări medicale este gratuit, fiind asigurat datorită generozității donatorilor.

Atunci când în cadrul consultațiilor medicale este nevoie de medicamente specifice este extrem de util să putem asigura curele de tratament necesare, în loc să prescriem rețete pe care, de multe ori, pacienții nu și le permit.  Zece mii de lei din donația Monsson Trading vor fi folosiți pentru a asigura necesarul de medicamente pentru cabinetele de medicină de familie, dermatologie și ginecologie de la centrul Baylor. În medie, aceste cabinete sunt vizitate de aproximativ 500 de pacienți pe an.

Share

Articole similare