Revista Optimism nr. 34 este aici!

Noul număr al revistei Optimism, publicație a Fundației Baylor Marea Neagră, oferă posibilitatea de a cunoaște îndeaproape parteneri ai echipei, impactul proiectelor desfășurate în ultimele luni, precum și articole privind noutățile din domeniul bolilor infecțioase. În ediţia numărul 34 găsiţi Raportul anual 2017, o radiografie a activităţii Baylor în România. De asemenea, puteţi afla cine ar trebui să se vaccineze împotriva virusului hepatitic B în condiţiile în care tot mai mulţi dobrogeni sunt diagnosticaţi cu hepatită B.

Implicarea mediului de afaceri în campaniile desfăşurate de Fundaţia Baylor Marea Neagră:

Societatea constănţeană SC Monsson Trading SRL, colaborator mai vechi al Fundaţiei, a donat 19.000 lei pentru proiectul „Am nevoie de lapte. Acest program de asistență socială privește asigurarea laptelui praf pentru bebelușii expuși la HIV în condițiile în care alăptarea la sân este contraindicată mamelor seropozitive.

„Am fost impresionaţi de activitatea Fundaţiei Baylor Marea Neagră şi în special de acest proiect care ajută copiii născuţi din părinţi infectaţi cu HIV să rămână sănătoşi. Suntem extrem de mulţumiţi că donaţia noastră ajută Fundaţia să se asigure şi să aibă grijă că trăim într-o comunitate sănătoasă, în care viitorul copiilor nu este pus în pericol”, a declarat Andrei Muntmark, managerul general al societăţii Monsson Trading.

Cu sprijinul Metropolitan Life şi United Way, copiii persoanelor infectate cu HIV au fost vaccinaţi anti-tuberculoză. Fundaţia Baylor a implementat un proiect pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu tuberculoză în rândul copiilor născuţi din mame infectate cu HIV. Echipa Baylor şi-a propus testarea pentru tuberculoză latentă a 50 de copii cu vârste între 3 luni și 4 ani, cu rezultat de nivel viral nedetectabil sau declaraţi HIV negativi, care au fost născuți din mame infectate cu HIV, în vederea recuperarea vaccinării BCG.

Tot în numărul 34 al revistei vă invităm să citiţi despre demersurile întreprinse de OMS pentru testarea populaţiei în vederea eliminării hepatitei C.

Aniversări importante la Baylor în 2018:

Centrul de Excelenţă Baylor România a împlinit pe 6 aprilie 17 ani de la inaugurare. Aproximativ 1.600 de pacienţi infectaţi cu HIV au primit îngrijiri medicale aici în ultimii 17 ani. Baylor a depistat 43% dintre Dobrogenii infectaţi cu HIV.

În 2017, Baylor România a sărbătorit şi un deceniu de la înfiinţarea programului de Consiliere, Testare Voluntară şi Gratuită pentru HIV şi hepatite şi a marcat ziua internaţională a hepatitei. În cei zece ani de funcţionare a programului, 66.574 dobrogeni au aflat dacă sunt infectaţi cu HIV sau cu virusurile hepatitice B, C sau D.

Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră a declarat: „Lucrez la Centrul de Excelenţă Clinică Baylor de când şi-a deschis porţile şi am avut privilegiul să văd puterea transformativă a unui program de sănătate dedicat comunităţii. La mulţi ani Centrului de Excelenţă clinică Baylor, pacienţilor, echipei, celor care ne sprijină an de an!”

Puteţi citi numărul 34 al revistei Optimism aici

Share

Articole similare