Peste 1000 de preșcolari au asistat anul acesta la „Aventurile Pompierului Zahăr Ars”

Proiectul „Aventurile Pompierului Zahăr Ars”, implementat de Fundația Baylor Marea Neagră în grădinițele din mediul rural din județul Constanța, a ajuns la final. Realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și cu finanțare de la COSMOTE România, acesta a avut ca obiectiv îmbunătățirea abilităților de păstrare a igienei personale în rândul copiilor preșcolari prin intermediul teatrului de păpuși. Necesitatea folosirii periuței și a pastei de dinți în fiecare dimineață și seară, a batistei sau a unui șervețel atunci când sunt răciți, precum și spălarea pe mâini sau pe corp cu apă și săpun au fost mesaje pe care personajele din regatul Biscuițești, respectiv Regina Zurluzi, pompierul Zahăr Ars, fiorosul Dințosu, șeful trupei de microbi, doctorul Băndăjescu și dragonul, paznicul reginei, le-au transmis copiilor.

În perioada septembrie–decembrie, echipa de voluntari–păpușari ai Fundației Baylor Marea Neagră a avut reprezentații în 13 grădinițe din localitățile Mihail Kogălniceanu, Dorobanțu, Nicolae Bălcescu, Valu lui Traian, Crucea, Gălbiori, Agigea, Lazu, Cumpăna și Lumina. Cei peste 1000 de copii au învățat de la pompierul Zahăr Ars care sunt secretele pentru a fi victorioși în lupta împotriva microbilor și au avut ocazia nesperată ca la finalul reprezentației să dea mâna cu personajele poveștii și să comunice direct cu ele. Micuții au primit cu mare bucurie reprezentațiile, mai ales că pentru unii dintre ei era pentru prima dată când vizionau un spectacol de teatru de păpuși.

„Chiar dacă anul acesta “Aventurile Pompierului Zahăr Ars” au luat sfârșit, în urma reacției pozitive din partea copiilor se dorește reluarea reprezentațiilor și în anul 2014, atunci când echipa de voluntari va fi disponibilă, atât în grădinițele din mediul rural, cât și în cele din mediul urban”, a declarat Ștefania Mihale, director de programe în cadrul Fundației Baylor Marea Neagră.

Trebuie menționat că „Aventurile Pompierului Zahăr Ars” reprezintă unicul proiect de educație pentru sănătate prin intermediul teatrului de păpuși implementat în județul Constanța de Fundația Baylor Marea Neagră.

Proiectul, în valoare de 4.740 de euro a putut fi realizat doar cu sprijinul COSMOTE România, care a oferit o parte din fondurile provenite din SMS-urile trimise în ziua de Anul Nou în cadrul celei de-a cincea ediții a programului de responsabilitate socială „Mesaje de iubire”.

În calitate de parte responsabilă şi activă a societăţii, COSMOTE România îşi implică angajaţii, clienţii, furnizorii şi partenerii de afaceri în diferite iniţiative şi programe care răspund cerinţelor mediului social din România. Alături de „Mesaje de iubire”, printre programele de responsabilitate socială dezvoltate de COSMOTE România se mai numără: parteneriatul cu Asociaţia Telefonul Copilului, programul de colectare a deşeurilor electronice de telefonie mobilă „I love recycling”, programul de plantare „Adoptă o pădure”, programul intern de protecţie a mediului înconjurător „Green Office” şi multe altele.

Share

Articole similare