Profesorul Mark Kline va primi premiul Programului Global de Cercetare Pediatrică

Președintele Reţelei Baylor (cunoscută ca Baylor International Pediatric AIDS Initiative, din Houston, Texas), Prof. Mark W. Kline va fi distins anul acesta cu premiul Programului Global de Cercetare Pediatrică, pentru contribuția deosebită adusă în domeniul Sănătății Globale a Copilului.

Membrii Comitetului de Selecție au avut de ales dintr-un grup remarcabil de persoane nominalizate. Dr. Kline a fost selectat și i se acordă premiul în acest an pentru rolul său în schimbarea modului de îngrijire a copiilor la nivel global, pentru aportul său în crearea competențelor personalului medical și pregătirea personalului de conducere, dar şi pentru implementarea propriu-zisă de programe care au revoluţionat îngrijirea copiilor cu HIV/SIDA în România și opt țări africane.

Programul Baylor în România a început în 1996 şi a dus la înfiinţarea Centrului de Excelentă în 2001 şi la înfiinţarea Fundaţiei Baylor în 2004.

Premiul va fi acordat pe 3 mai, la Vancouver, în Canada, în cadrul Simpozionului Programului Global de Cercetare Pediatrică. Manifestarea are ca temă Sănătatea globală a copiilor şi lecțiile învățate prin Cercetările și Practica Locală în domeniul Sănătății.

Share

Articole similare