Regatul Biscuițești, salvat din nou de microbii cei teribili

Pompierul Zahăr-Ars raportează o nouă intervenție de succes

Este adevărat că nu aș fi reușit singur, am avut ajutoare de nădejde. Cei 14 elevi cu care m-am întâlnit astăzi la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Maria Montessori din Constanța s-au antrenat cu mine dimineață și împreună am alungat microbii!”, a declarat eroul zilei în fața profesorilor și psihologilor centrului.

Doamnele Monica Gheorghe-Neacșu, profesoară, și Luiza Vlahopol, logoped, au coordonat întâlnirea pompierului cu elevii. Pompierul a fost însoțit de Iuliana Costaș, asistent social la Fundația Baylor Marea Neagră.

Colega noastră nu este la prima întâlnire cu Pompierul Zahăr-Ars. În adolescență îi dădea viață aceluiași personaj în calitate de voluntar. „Este o reluare naturală a unei forme de educație pe care o consider și acum, după mai mulți ani, la fel de inspirată și de eficientă. Este important să dăm jocului un sens: cu Pompierul Zahăr-Ars asta facem, îi învățăm sau le reamintim copiilor regulile de igienă! Copiii sunt foarte receptivi, nivelul lor de atenție se menține ridicat de-a lungul întregii activități. Mă bucură foarte mult reluarea acestui proiect”, a declarat Iuliana Costaș.

Luiza Vlahopol, logoped la CȘEI „Maria Montessori” a declarat: „Ne-am bucurat de vizita Pompierului Zahăr-Ars. Pentru mine, atât vizita cât și reușita activității pe care Iuliana și Pompierul Zahăr-Ars a avut-o cu copiii nu reprezintă o surpriză. Activitatea de azi reprezintă o continuare naturală a unei colaborări de lungă durată cu echipa Fundației Baylor Marea Neagră. Profit de prezența lor aici pentru a lansa o invitație pentru o nouă activitate în cea de a doua parte a acestui an școlar.

 

Share

Articole similare