Serviciile Centrului de Excelență Clinică în atenția Instituției Prefectului județului Constanța

Centrul de Excelență Clinică al Fundației Baylor Marea Neagră a primit vizita domnului Silviu Iulian Coșa, prefect al județului Constanța. Departe de a fi o vizită pur protocolară, întâlnirea a demonstrat un interes deosebit al oficialului local pentru proiectele și programele fundației.

Vizita a inclus o prezentare extinsă a facilităților, echipei și serviciilor. Prefectul județului Constanța a discutat în amănunt despre serviciile medicale, psihosociale și de navigare în sistemul public de sănătate cu membrii echipei noastre, medici specialiști, specialiști în psihologia sănătății, asistenți medicali, personal din departamentele de suport.

Pe parcursul vizitei, prefectul Silviu Iulian Coșa a solicitat informații despre felul în care serviciile pe care le oferă Centrul de Excelență Clinică Baylor au schimbat destine, prin ajutarea familiilor care trăiesc cu HIV să aibă copii sănătoși, prin prevenirea complicațiilor și apariției altor boli cronice în rândul pacienților sau prin schimbarea atitudinii față de boală și tratament.

Oficialului local i-au fost prezentate atât programul de investiții din perioada 2001 – 2021, cât și cheltuielile cu principalele programe ale fundației. Acestea au permis ca de-a lungul timpului peste 100 de mii de persoane să fie testate, peste 5000 de pacienți să primească servicii directe și peste 5000 de cadre medicale, psihologi și profesori pregătiți de fundație pentru a avea abilități de lucru cu persoanele care trăiesc cu boli cronice.

La sfârșitul vizitei, Silviu Iulian Coșa a declarat: „Pot spune că, în urma vizitei de azi la Centrul de Excelență Clinică, am o perspectivă foarte clară asupra nevoilor persoanelor care trăiesc cu hepatite cronice sau cu HIV și, în egală măsură, asupra serviciului extrem de util pe care îl face Fundația Baylor Marea Neagră comunității locale de peste 20 de ani.

Ana-Maria Schweitzer, director executiv al fundației a declarat: „Apreciez ca foarte onorant interesul pe care prefectul Silviu Iulian Coșa îl arată organizației noastre. Atunci când reprezentanții autorităților locale percep contribuția fundației Baylor la sănătatea publică din Dobrogea, vizibilitatea nevoilor pacienților noștri crește. Acești oameni ies din anonimat, nu doar prin implicarea noastră, dar și prin vocea pe le-o poate da un factor cheie, cum ar fi Instituția Prefectului din Constanța. Sunt convinsă că de astăzi pacienții au câștigat un aliat important.”

 

Share

Articole similare