Sesiune de consiliere psihologică pentru părinți la Cora City Parc

Câțiva părinți, clienți fideli ai Cora City Parc, au avut ocazia de a discuta despre obstacolele întâlnite în educația copiilor, cu o echipă de psihologi din cadrul Fundației Baylor Marea Neagră. Întâlnirea a fost posibilă ca urmare a parteneriatului pe care Cora îl are de mai mulți ani cu Baylor România.

Pornind de la „metafora fluturelui”, o poveste terapeutică plină de înțelepciune, s-a reușit să se transmită parinților ideea că, prin laudă, încurajare și răbdarea de a-i lăsa să facă unele lucruri și singuri, chiar dacă nu le fac la fel de bine ca un adult, îi pregătesc, de fapt, pentru a face față diverselor provocări ale vieții. Povestea se termină cu următoarele îndemnuri: Nu frângeți zborul nimănui! Trăiește-ți viața cu curaj! Înfruntă obstacolele și demonstrează că le poți depăși.

În cadrul întâlnirii, ca urmare a discuțiilor între părinți și psihologi, problemele comune identificate la copii au fost: reacții nedorite la intrarea în grădințe, comportament opozant sau plâns determinat de  adaptarea greoaie la colectivitate, precum și probleme de control sau de exprimare a emoțiilor. Pe parcurs, s-au dat sugestii în funcție de fiecare caz sau situație discutată astfel încât fiecare părinte să ajungă mai ușor la sufletul copilului. Li s-au furnizat, de asemenea, o serie de mici “trucuri” prin care cei mici să fie atrași de aceeași  baricadă.

Părinții au fost încurajați să încerce să ajungă la inima micuților mai mult prin joc, desen, pictură, oferirea unui bun exemplu, aplicând o educație bazată pe laudă și încurajare și mai puțin pe critică. Aceste recomandări au fost făcute deoarece s-a ajuns la concluzia că un copil la vârstă mică răspunde foarte bine la învățarea prin joacă și își poate exprima mai ușor emoțiile apelând la desen, pictură, jocuri de rol sau povești terapeutice.

Share

Articole similare