Studenţii americani, în căutarea soluţiilor pentru bolnavii de hepatită C din România

2 Fundaţia Baylor Marea neagră găzduieşte o echipă de studenţi de la Bush School of Government & Public Service de la Texas A&M University. Grupul este condus de domnul Eduardo Aguirre, Ambasador al Statelor Unite (Ret.),  Chairman & CEO Atlantic Partners Group, L.L.C. Cei şase studenţi şi profesorul lor vizitează România în cadrul unui proiect internațional de cercetare intitulat „ Lessons From the Field: From a community viral hepatitis program to a National HCV Prevention, Screening, care, and Treatment in Romania”. 1 În cadrul acestui proiect, echipa americană colectează informații relevante prin intermediul unor interviuri, focus grupuri, întâlniri cu reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale, pacienților, medicilor implicați în acordarea de asistență medicală acestor pacienți, reprezentanți ai altor instituții, etc. Cercetarea inițiată și desfășurată de echipa Bush School of Government & Public Service de la Texas A&M University urmărește evaluarea raspunsului la problemele pacienților cu hepatită C la mai multe niveluri: la nivelul serviciilor comunitare, la nivelul politicilor publice și la nivelul pacienților. Rezultatul final al cercetării va fi comunicat tuturor factorilor interesați, inclusiv Ministerului Sănătății.