Sute de copii din Constanța au primit vitamine de la Baylor

Numeroși copii din județul Constanța care aveau deficiențe de vitamina A au putut beneficia de acest supliment datorită donației făcute de Fundația Baylor Marea Neagră.

Cele 20.000 de capsule de vitamina A au fost donate de către Baylor în cadrul proiectului de  susținere a unităților medicale din întreaga țară, care asigură medicamente și consumabile medicale gratuite pentru pacienți. Suplimentele au fost repartizate către șase medici de familie din județ, cu supravegherea Direcției Județene de Sănătate Publică din Constanța. Medicii au distribuit până în prezent tablete către 360 de copii și urmează să distribuie și la alții care au nevoie, până la epuizarea stocului.

Vitamina A este un nutrient esential, cu rol important în protectia pielii și a mucoaselor, asigurând buna funcționare a sistemelor osos si nervos. La copii, vitamina A joacă un rol important în creșterea oaselor și ajută la protejarea organismului de infecții. De asemenea, vitamina A joacă un rol important în susținerea stării de sănătate a întregului organism, stimulează creșterea celulelor și țesuturilor din organism, în special cele de la nivelul părului, unghiilor și pielii, asigură buna funcționare a sistemului nervos și ajută vederea.

Dr: Elena Paris, șefa Compartimentului de Asistență Medicală Ambulatorie din cadrul Direcției de Sănătate Publică din Constanța a declarat: “Având în vedere că stocurile de vitamina A ale DSP sunt mici considerăm că această acțiune a fost încununată de succes, motiv pentru care vă mulțumim pentru colaborare.”

Reamintim că Fundația Baylor Marea Neagră, ca urmare a parteneriatului cu Fundația AmeriCares din Statele Unite ale Americii, a primit în ultimii 10 ani donații de peste 40 de milioane de dolari care au constat în medicamente antiretrovirale, antiinfecțioase, lapte praf și suplimente nutritive. Acestea au fost distribuite ca ajutor umanitar instituțiilor care aveau nevoie critcă de ele, în special spitale din zone defavorizate sau foarte aglomerate. Programul de donații a fost extins în 2014 către o rețea de 27 de unități medicale din întreaga țară, peste 14.000 de pacienți ai acestor unități beneficiind anul trecut prin intermediul Baylor de donații în valoare totală de 6,8 milioane de dolari.

În 2015, numai în primele 6 luni au fost donate medicamente în valoare de peste 2,3 milioane de dolari către unități medicale din șase zone diferite din țară.

Cei care doresc să facă donații pentru ca medicamentele să ajungă la cât mai mulți bolnavi o pot face direct pe baylor.ro

Share

Articole similare