Vaccinarea împotriva hepatitei B te fereşte de ciroză şi de cancer

2016_June_BIPAI-Romania_SNP_153„Vaccinurile sunt benefice!” este sloganul de anul acesta al Săptămânii Europene a Vaccinării.  Inițiată în 2005, Săptămâna Europeană a Vaccinării este marcată anual la nivel regional cu scopul de a sensibiliza și conjuga eforturile tuturor în lupta împotriva bolilor ce pot fi prevenite prin vaccinare. În acest an, evenimentul se desfășoară în săptămâna 24 — 30 aprilie. Prin sloganul ”Vaccinurile sunt benefice!”, campania din Săptămâna Europeană a Vaccinării 2017 vine să sublinieze necesitatea creșterii ratei de imunizare.

Fundaţia Baylor Marea Neagră se aliniază mesajului OMS şi subliniază importanţa imunizării. În ultimii doi ani, aproximativ 100 de beneficiari ai serviciilor Baylor, pacienţi infectaţi cu HIV sau parteneri ai celor infectaţi cu virusul hepatitic B au fost vaccinaţi gratuit.

„Vaccinarea este singurul mod, extrem de eficient şi lipsit de nocivitate, de a evita îmbolnăvirea de hepatita B, o boală extrem de gravă, care poate duce la ciroză şi la cancer. Mai mult, vaccinul împotriva hepatitei B este printre puţinele care pot preveni o formă gravă de cancer, cel hepatic. Odată cronicizată, infecţia cu virusul hepatitic B nu mai poate fi vindecată. Pacienţii cu HIV sunt predispuşi la infecţia cu virusurile hepatitice B sau C, iar vaccinarea este necesară. De asemenea, partenerii persoanelor infectate cu virus hepatitic B trebuie protejate prin vaccinare. Mai mult decât atât, este vitală imunizarea copiilor la naştere, iar dozele de vaccin TREBUIE să se găsească în farmacia oricărui spital din ţara noastră, fără restricţii”, precizează reprezentanţii Fundaţiei Baylor Marea Neagră.

Puteţi afla mai multe informaţii despre hepatita B pe http://baylor.ro/hepatita şi despre vaccinare pe http://baylor.ro/hepatita/vaccinare.

Informarea corectă a populației generale, din surse autorizate, cu un puternic accent pe informarea părinților, prin sublinierea beneficiilor vaccinării în crearea protecției necesare, reprezintă un alt obiectiv important al campaniei.  Mesajele Organizației Mondiale a Sănătății în cadrul Săptămânii Europene a Imunizării cu privire la importanța vaccinării copiilor vizează responsabilizarea părinților, punctând dreptul la viață sănătoasă al copilului, în care imunizarea are un rol esențial.

Share

Articole similare