2015, an important pentru Bayor România

Fundaţia Baylor Marea Neagră a lansat Raportul anual 2015. Anul trecut a fost unul extrem de important pentru Baylor, fiind cel care a marcat începutul lucrărilor de extindere a Centrului de Excelenţă Baylor, pentru a putea deservi mai mulţi pacienţi infectaţi cu HIV, hepatita B, hepatita C şi tuberculoză.

Raportul anual arată că, în 2015, 60% dintre noile cazuri de infectare cu HIV din Dobrogea au fost identificate de Baylor. În judeţul Constanţa există 986 de pacienţi activi cu HIV dintre care 86% urmează tratament la Centrul de Excelenţă. Programul de testare a fost, de asemenea, un succes. Peste 7200 de locuitori ai judeţului Constanţa s-au testat pentru HIV, hepatita B şi hepatita C. Aproape 80% dintre cei care au solicitat testarea au identificat în trecutul lor situaţii de expunere la risc mediu sau înalt. 95% dintre persoanele cu rezultate reactive la virusul HIV au primit tratament.

Şi în 2015, cu sprijinul AmeriCares Foundation, Fundaţia Baylor Marea Neagră a donat antiretrovirale, antibiotice, medicamente pentru boli cardiovasculare şi hemofilie în valoare de 6,4 milioane USD. În ultimii zece ani, AmeriCares Foundation, cu sediul principal în Connecticut, Statele Unite ale Americii, unul dintre cei mai vechi parteneri ai Baylor România, a sprijinit programele de sănătate ale Fundației cu donații în produse de peste 60 de milioane USD.

„Anul 2015 a reprezentat un pas înainte pentru Baylor. Cu sprijinul sponsorilor şi al partenerilor am reuşit să demarăm lucrările de extindere a sediului. Faptul că vom putea ajuta mai mulţi pacienţi, că vom putea testa şi diagnostica mai mulţi oameni este, pentru noi, o reuşită. Echipa Fundaţiei Baylor Marea Neagră are ca unic scop îmbunătăţirea permanentă a serviciilor oferite, menţinerea standardului de calitate şi conceperea de programe care să ajute comunitatea. Iar comunitatea este formată atât din cei fără probleme de sănătate, cât şi din pacienţii infectaţi cu HIV, hepatită B, hepatită C sau tuberculoză. O comunitate bine îngrijită şi tratată este o comunitate mai sănătoasă. Iar acesta este ţelul nostru!”, a declarat Ana-Maria Schweitzer, director executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră.

Puteţi vizualiza Raportul anual 2015 aici