Baylor a extins şi a modernizat Centrul Clinic de Excelenţă

Fundaţia Baylor Marea Neagră, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi cu Primăria municipiului Constanţa, au sărbătorit finalizarea lucrărilor de extindere şi modernizare ale Centrului Clinic de Excelenţă.

La 15 ani de la inaugurare, sărbătoriţi anul acesta, Centrul Clinic de Excelenţă îşi primeşte pacienţii într-un spaţiu modern, curat şi utilat, un model pentru sistemul românesc de îngrijire medicală. Sediul în care funcţionează Fundaţia Baylor Marea Neagră şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase are un etaj nou, spaţii renovate şi oferă beneficiarilor servicii diversificate.

Acest nou pas în evoluţia Centrului Clinic de Excelenţă Baylor nu ar fi fost posibil fără sprijinul necondiţionat al AbbVie Foundation, Baylor College of Medicine şi Texas Children’s Hospital, fără ajutorul sponsorilor şi al celor care au ales să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit către Fundaţia Baylor Marea Neagră.IMG_5354

„Clinica în fața căreia ne aflăm, deschisă în 2001 pentru aproximativ 500 de copii cu HIV/SIDA a fost un spațiu modern și potrivit nevoilor acelor timpuri. Maturizarea pacienților si extinderea serviciilor către cei infectați, indiferent de vârstă, au fost momente importante de creștere. În plus, centrul a început să ofere servicii pentru hepatitele virale, ceea ce înseamnă că alte 1500 de persoane au început să ne treacă pragul în fiecare an. Centrul devenise pur și simplu neîncăpător. Înălțarea clinicii cu încă un etaj și renovarea spațiilor existente reprezintă o nouă materializare a angajamentului pe care profesorul Mark Kline, președintele BIPAI, l-a făcut în urmă cu 20 de ani orașului nostru: acela de a oferi pacienților români, la ei acasă, servicii cât mai apropiate de cele pe care le-ar primi la Houston”, a declarat Ana-Maria Schweitzer, director executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră.

IMG_5146La rândul său, Melissa Walsh, vicepreşedintele AbbVie Foundation, finanţatorul principal al proiectului, a declarat: „Suntem recunoscători pentru parteneriatul din ultimii 15 ani cu Baylor, în Constanţa. Programul a devenit un model pentru numeroase centre de excelenţă pentru tratarea copiilor cu HIV/SIDA din întreaga lume şi suntem mândri să susţinem diversificarea serviciilor are salvează vieţile pacienţilor, inclusiv pentru IMG_5206bolile ficatului”.

Primăria Constanţa a fost reprezentată la eveniment de viceprimarul CostinRăsăuţeanu, cel care a felicitat colectivul Centului de Excelenţă pentru activitatea medicală şi psihosocială şi a dat asigurări că municipalitatea va sprijini întotdeauna proiectele Baylor.

Întreaga audienţă şi-a arătat aprecierea faţă de dr. Rodica Mătuşa, consultant medical al Fundaţiei Baylor Marea Neagră, IMG_5113cea care, după 1990 a luptat pentru copiii infectaţi cu HIV din Constanţa şi a continuat activitatea în beneficiul acestora până în prezent. „Rodica Mătuşa se poate considera mama a peste 265.000 din întreaga lume pentru că, în urma activităţii şi a efortului său s-a inaugurat în anul 2001 Centrul Clinic de Excelenţă Baylor în Constanţa. Acesta a fost model pentru toate celelalte centre pentru copiii infectaţi cu HIV din întreaga lume”, a declarat Michael B. Mizwa, Chief Operating Officer/Senior Vice President, Baylor College of Medicine International Pediatric AIDS Initiative (BIPAI); director, Global Health, Texas Children’s Hospital.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SBI) Constanţa colaborează şi coabitează cu Baylor în Centrul Clinic de Excelenţă. „Această inaugurare reprezintă un moment de progres în relaţia noastră. Am crescut împreună şi suntem o echipă unită:  noi, SBI, Baylor, BIPAI şi AbbVie. Am reuşit că, prin munca noastră, a tuturor, să avemIMG_5310 mai puţini copii cu HIV şi mai mulţi copii preţioşi, sănătoşi”, a spus, la rândul său, dr. Stela Halichidis, managerul SBI Constanţa.

Proiectul, o investiţie de 400.000 de dolari, nu ar fi reuşit fără ajutorul sponsorilor, cei care au înţeles nevoia comunităţii pentru servicii medicale de calitate, în condiţii moderne.

Compania noastră, DP World, atât la nivel global cât şi prin intermediul nostru la Constanţa îşi propune în tot ceea ce întreprinde să respecte patru valori fundamentale: curaj, respect, inteligenţă şi mandrie. Parte a responsabilităţii noastre sociale constă în efortul susţinut de a ne implica în mod responsabil în viaţa comunităţii în care ne desfaşurăm activitatea prin proiecte de natura celui dezvoltat în parteneriat cu Fundaţia Baylor. Activitatea Fundaţiei Baylor din ultimii 10 ani recomandă organizaţia ca un partener credibil, iar proiectul de extindere şi modernizare a Centrului Clinic de Excelenţă Baylor va asigura cadrul organizaţiei de a oferi servicii medicale de cea mai înaltă calitate comunităţii din care facem cu toţii parte”, a declarat Raluca Daraban, director comercial al companiei DP World.

Share

Articole similare