Angajații ING Bank au alergat pentru salvarea inimilor copiilor cu mame seropozitive

74 de angajați ai ING Bank au participat la cea de-a șasea ediție a “Bucharest International Marathon”, eveniment ce a reunit peste 8000 de persoane din 51 de țări, sportivi de performanță sau iubitori ai sportului. Desigur că până aici nu este nicio știre, însă faptul că ING a decis să ofere 10 euro pentru fiecare km alergat de angajații săi către programul de cardiologie derulat de Fundația Baylor din Constanța, cu certitudine este o inițiativă lăudabilă.

În felul acesta, alergătorii au avut o dublă motivație: plăcerea sportului și faptul de a ști că prin efortul lor vor permite copiilor care au mama infectată cu HIV să beneficieze de screening cardiologic și tratament de specialitate așa încât să poată trăi o viață lungă și frumoasă. Puțini oameni știu că 99% dintre mamele seropozitive de la Baylor au copiii neinfectați cu HIV. Din cauza tratamentelor antiHIV administrate în timpul nașterii și ulterior, tratamente eficiente și absolut esențiale, acești copii au risc crescut de boli cardiovasculare. ING Bank nu este la prima inițiativă de ajutorare a acestor oameni. De fapt, proiectul de cardiologie care li se adresează, a pornit tot prin susținerea angajaților ING care l-au votat în cadrul competiției interne “Adoptă un proiect” facilitând astfel, finațarea acțivitătilor medicale.

Angajații ING au rămas solidari cauzei pe care au ales să o susțină la începutul anului – aceea de a ocroti inima copiilor – și prin gestul pe care l-au făcut au reușit să ofere continuitate în serviciile medicale de care au nevoie micuții și pe parcursul anului 2014. Cei 5160 de euro pe care ING Bank îi acordă Fundației Baylor pentru efortul lor vor permite tuturor celor 164 de copii nascuți până acum de femei cu HIV și celor încă aproximativ 20 de copii ce se vor naște în 2014 să mai evite un risc major în viața lor – riscul de malformații cardiace și boli cardio-vasculare.

Share

Articole similare