Baylor participă la Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA

Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA este marcată în întreaga lume fiecare an pe 1 decembrie.
În ultimii ani Organizația Mondială a Sănătății a stabilit ca obiectiv global stoparea HIV și eliminarea infectiei până în 2030.

În acest sens pentru anul 2015 sloganul Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV/SIDA este “Getting to zero. End AIDS by 2030” (Să ajungem la zero. Stopează SIDA până în 2030).

getting-to-zero-2015

Din 2000 și până în prezent s-au făcut pași mari pentru atingerea acestui obiectiv. Astfel, au scăzut cazurile noi de infecții cu 35% și decesele legate de SIDA cu 24%. Aproximativ 16 de milioane de oameni sunt acum sub tratament antiretroviral – mai mult de 11 milioane dintre ei în Africa.

Reprezentanții OMS au declarat că anul acesta de Ziua Mondiala Anti-SIDA, se vor lansa noi recomandări care includ utilizarea de metode de testare HIV inovatoare, abordarea unor tratamente personalizate pentru a satisfice din plin diversitatea de nevoi a oamenilor și oferirea unui spectru larg de optiuni de prevenire.

Fundația Baylor Marea Neagră, prin serviciile oferite în cadrul Centrului de Excelență, contribuie la îmbunătățirea calității sănătății și vieții persoanelor seropozitive din Dobrogea încă din 2001. Aproximativ 1000 de persoane seropozitive primesc anual îngrijire medicală, servicii psihologice și sociale de la echipa Baylor. De asemenea tot cu sprijinul Baylor prin programul de donații se oferă medicamente antiretrovirale gratuite pacienților seropozitivi din spitale.

Ca și în anii anteriori, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA echipa Baylor se alătură celorlalte organizații neguvernamentale locale prin participarea la funda umană care se va organiza pe esplanada City Park Mall Constanta, pe 2 decembrie, între orele 14.00 și 15.00. Această fundă umană este un simbol al solidarității cu persoanele infectate și afectate de HIV/SIDA.

Share

Articole similare