Baylor și COSMOTE România vă invită la teatru

COSMOTE România susține anul acesta, printr-o contribuţie rezultată în urma fondurilor colectate prin campania “„Mesaje de iubire”, proiectul „Aventurile pompierului Zahăr Ars”. Acesta este implementat de Fundaţia Baylor Marea Neagră în județul Constanța și este în valoare de 4,740 euro.

960 de preșcolari din mediul rural vor avea ocazia de a participa la un teatru de păpuși inedit: caravana Baylor se va deplasa în grădinițe cu o piesă de teatru care va promova, prin intermediul marionetelor, comportamentele sănătoase în vederea prevenirii bolilor infecțioase.

Accentul cade pe încurajarea copiilor în a adopta comportamente zilnice sănătoase în ceea ce priveşte igiena personală: spălatul pe dinţi, pe corp, pe cap, utilizarea batistei atunci când strănută etc.

În finalul reprezentaţiei, ei au ocazia să solicite mai multe informaţii și să interacționeze cu personajele, timp în care voluntarii Baylor, actori amatori, pun accent pe principalele mesaje transmise prin intermediul piesei de teatru.

„Din experienţa noastră, deşi majoritatea părinţilor îi învaţă pe copii comportamentele de bază, cum ar fi spălatul pe mâini înaintea meselor, foarte rar aceştia reuşesc să îi şi ajute să înţeleagă DE CE contează ca ei să facă acest gest. Proiectul nostru vine în sprijinul părinţilor, care astfel le pot furniza copiilor informaţii despre microbi, bacterii, imunitate etc. În plus, există la sate copii care nu au văzut până în acest moment un spectacol de teatru de păpuşi.”, spune Mihaela Bogdan, coordonator voluntari Baylor.

Iată câteva dintre rezultatele acţiunilor derulate de Baylor pana în acest moment:

  • a asigurat gratuitatea consilierii şi testării pentru HIV şi hepatite, depăşind numărul de 30.000 de persoane testate în Dobrogea din 2007 până în prezent. În 2012, 7.300 de persoane au beneficiat de serviciul de consiliere si testare.
  • 152 de copii expuși, copii născuți din mame infectate cu HIV, au fost sprijiniți de Baylor din 2005 până în prezent. Rata de succes în prevenirea transmiterii infecției cu HIV de la mamă la făt este de peste 98% și cea mai bună raportată la nivel național.
  • în anul 2012, a susținut financiar analizele de nivel viral pentru HIV şi hepatită pentru 237 de pacienţi, iar valoarea totală a donaţiilor medicale pentru Centrul de Excelenţă şi Spitalul de Boli Infecţioase s-a ridicat la 4,491,472 de dolari.
  • peste 1,500 de persoane cu HIV sau hepatită au primit ajutor medical sau psihologic din partea echipei de la Centrul de Excelență Baylor.
  • 13 persoane infectate cu HIV aflate în situații de risc au fost adăpostite la Complexul rezidențial Baylor pentru diferite perioade de timp doar în 2012.

În cadrul celei de-a cincea ediţii a campaniei „Mesaje de iubire”, COSMOTE România a oferit Fundatiei Baylor Marea Neagră 4.740 euro, reprezentând o parte din veniturile provenite din SMS-urile trimise în ziua de Anul Nou. Astfel, campania „Mesaje de iubire”, unul dintre programele de responsabilitatea socială cu tradiţie ale companiei, continuă să susţină organizaţiile care sprijină copii. Anul trecut, aproximativ 29.000 de copii defavorizaţi au beneficiat de ajutorul oferit de COSMOTE România, prin intermediul proiectelor dezvoltate în 2012 de ONG-urile care au primit câte 5.000 euro fiecare în cadrul celei de-a patra ediţii a programului „Mesaje de iubire”. De la lansarea programului în 2008, COSMOTE România a oferit, de-a lungul primelor 4 ediţii, un total de 185.000 euro către 17 organizaţii non-guvernamentale implicate în îngrijirea copiilor.

Share

Articole similare