BIPAI are un nou director executiv

Michael Mizwa a fost numit la începutul lunii mai director executiv al Baylor College of Medicine International Pediatric AIDS Initiative (BIPAI), din cadrul Spitalului de Copii din Texas.

Michael Mizwa a ocupat funcțiile de director operaţional și vicepreședinte senior al BIPAI din 2010. Viziunea sa și activitatea de planificare strategică desfăşurată împreună cu liderii organizaţiilor membre ale reţelei BIPAI din întreaga lume au condus la recunoaşterea internaţională a Excelenţei BIPAI în ceea ce priveşte excelenţa în îngrijirea pacienților, cercetare și educație.

Michael Mizwa are peste 33 de ani de experiență în domeniul organizațiilor non-profit și serviciilor sociale de prevenire a HIV/SIDA, o vastă experiență în dezvoltarea globală şi administrarea programelor pediatrice în domeniul HIV/SIDA, precum şi în domenii precum managementul operaţiunilor, al resurselor umane, dezvoltare şi relaţii guvernamentale.

Înainte de a se alătura BIPAI, Michael Mizwa a petrecut peste 17 ani alături de Fundația SIDA din Houston, una dintre cele mai mari organizații non-profit care oferă servicii pentru persoanele cu SIDA din Statele Unite unde a fost, pe rând, coordonator de mobilizare, director al departamentului de educație, vice-președinte cu atribuţii în domeniul relaţiilor cu comunitatea și în cele din urmă, director executiv.

Președinte al consiliilor de administrație ale fundaţiilor membre ale reţelei BIPAI din Argentina, Columbia, Botswana, Eswatini, Kenya, Lesoto, Liberia, Malawi, Tanzania și Uganda, Michael Mizwa mai deţine şi funcţia de vicepreședinte al consiliului de administrație al consiliului de administraţie al Fundaţiei Baylor Marea Neagră din România.

În calitate de director executiv, Michael Mizwa supraveghează operațiunile rețelei BIPAI, care are un buget anual total de peste 50 de milioane de dolari.

Experienţa şi expertiza în implementarea, dezvoltarea și susținerea sistemelor de sănătate la nivel mondial i-au adus numeroase recunoaşteri. Între acestea se numără şi Bursa Price pentru Leadership. Aceasta i-a fost acordată de către Centrul pentru Controlul Bolilor Infecţioase pentru dezvoltarea primului program de formare a formatorilor în cadrul Departamentului de Justiţie al Statului Texas pentru instruirea persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA şi execută condamnări.

Știu că toți îmi sunt alături pentru a-i mulțumi lui Mike că a acceptat funcția de CEO”, a spus Claire Bassett, președintele consiliului de administrație al BIPAI. „Are sprijinul total al consiliului de administrație BIPAI și al conducerii Colegiului de Medicină Baylor și a Spitalului Pediatric Texas.” Bassett a mai adăugat că toţi finanţatorii BIPAI se pot mândri cu progresele înregistrate în cei 20 de ani care au trecut de la fondarea organizației, dar că încă mai sunt multe de făcut pentru cei care beneficiază de serviciile fundaţiilor din reţeaua BIPAI, copii şi familiile acestora.

Fundația Baylor Marea Neagră este afiliată încă de la înființarea sa la BIPAI. În toți acești ani, BIPAI a  oferit supraveghere administrativă și financiară, a gestionat programul de dezvoltare a competențelor pentru membrii conducerii executive și non-executive și a ghidat dezvoltarea profesională a  personalului medical și psihosocial și de la compartimentele de sprijin.

Ana-Maria Schweitzer, director executiv la Fundaţia Baylor Marea Neagră a declarat: „Înainte de orice, Mike Mizwa este o persoană căreia îi pasă de destinul individual al pacienţilor şi familiilor lor. Îmi face plăcere să lucrez alături de Mike, pentru că este un lider care filtrează deciziile prin inimă, iar aceasta face diferenţa în situaţii de criză. Atunci când totul este bine, este uşor să fii lider. Mike a pus bazele Baylor România, dar rolul său a fost esenţial pentru programele din Africa. Mă bucură recunoaşterea muncii de zeci de ani a unui om care şi-a pus viaţa în slujba celor vulnerabili.”

Puteţi urmări aici intervenţia lui Mike Mizwa la  ceremonia dedicată finalizării lucrărilor de extindere şi modernizare ale Centrului Clinic de Excelenţă Baylor, Constanţa, 7 iunie 2016:

Aici puteţi afla mai multe informații despre BIPAI și despre munca pe care o desfășoară pentru copii și familiile lor în întreaga lume. 

Share

Articole similare