Calendar + Inscrieri

Vezi calendarul cursurilor ! Fii la curent cu ultimele noutăți!

Fundația Baylor organizează, în perioada 25-26 martie 2016, cursul de formare profesională continuă: “Abilităţi de intervenţie în evaluarea şi consilierea pacienţilor cu boli cronice în privința aderenței terapeutice- curs pentru psihologi”.

1102poza3DSC_0078mod

Formarea va fi oferită de specialiști din cadrul echipei Fundației Baylor, iar participanții vor primi și câte un exemplar al manualului „Teoria și practica aderenței- manual pentru clinicieni, apărut în 2015”. Manualul a fost elaborat de specialiști din cadrul Centrului Clinic de Excelență Baylor în colaborare cu un cercetător din cadrul Școlii de Cercetare a Comunicării de la Universitatea din Amsterdam și combină experiența clinică a cadrelor medicale din România cu noile idei teoretice şi metodologice apărute în cercetarea despre aderență, pentru a da naștere unei baze solide pentru realizarea de intervenții specializate pentru persoanele cu tratamente de lungă durată din România.

” Sperăm ca aceste zile de formare să deschidă apetitul pentru studiul aprofundat și pentru practica în domeniul psihologiei sănătății. Clinicile din România au nevoie de astfel de specialiști, iar experiența pacienților în cadrul sistemului medical românesc poate fi semnificativ îmbunătățită prin implementarea unor programe de aderență. Pe termen lung, astfel de programe duc la scăderea costurilor din sistem și la îmbunătățirea calității vieții celor afectați de boli cronice”- a declarat Ana-Maria Schweitzer, directorul fundației Baylor.

Cursul se adresează studenţilor masteranzi la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa. Pentru  mai multe informații puteți suna la tel. 0722.667.054, zilnic, între orele 12.00-16.00. Participarea la curs se face numai pe baza înscrierii prealabile. Prezența este obligatorie! Locurile sunt limitate!
VĂ AȘTEPTĂM!