Copiii de la Baylor au lapte

În august 2012, Fundația Baylor Marea Neagră, demara campania umanitară “Am nevoie de lapte” în sprijinul familiilor tinerilor infectați cu HIV din Constanța pentru a avea copiii sănătoși. Erau necesari 200.000 lei, contravaloarea a 5000 de cutii de lapte praf, cantitate ce acoperea nevoile alimentare a 59 de bebeluși până la vârsta de 2 ani.

În doar 6 luni, cu sprijinul și donațiile efective ale multor oameni, Fundația Baylor a reușit să se țină de cuvânt și să obțină 5643 de cutii de lapte praf ce vor fi folosite exclusiv pentru acești copii.

În cazul acestor copii, alăptarea la sân este interzisă și respectarea acestei măsuri este vitală pentru reducerea riscului de transmitere a infecției de la mamă la făt.

Deși, pentru cei mai mulți dintre noi, lumea persoanelor seropozitive este necunoscută și de cele mai multe ori, chiar înspăimântătoare, campania s-a constituit într-o voce a bebelușilor în nevoie. Sau poate tocmai faptul că acești micuţi au aproape 100% şanse de a învinge în lupta cu HIV şi a fi sănătoși i-a motivat pe oameni să-și dorească să-i susțină.

Îi felicitam pe cei care s-au implicat activ în susţinerea acestui demers: persoane care au donat direct în cont, pe platforma online, firmele locale, companiile multinaţionale şi organizaţiile non-profit – Pure Jatomy Fitness, Maritimo Shopping Center, MobilPay, G&G Paper, Ecserv Interprod, Hotel Cherica, David Consulting, Model Constanța, Hotel Ibis, JCI Constanța, Fundaţia Sensiblu, Romatsa, Constanța Port, Milupa, Janssen. Această campanie, a avut un asemenea ecou în inimile oamenilor, încât a beneficiat de implicarea din propria iniţiative a domnului Decebal Făgădău, care în calitatea lui de părinte a doi copii sănătoși, a considerat că este dator să devină vocea acestor copilași aflați în nevoie.

“Din 2005 până în prezent, noi am văzut că este posibil chiar și pentru copiii cu ambii părinţi infectați cu HIV să fie sănătoși la vârsta de 2 ani. Cei peste 140 de copii care au reușit asta la Constanța, ne-au convins!” spune Ana-Maria Schweitzer, Director Executiv Fundaţia Baylor Marea Neagră.

“A fost extrem de urgent să se strângă suficiente fonduri pentru lapte praf. Faptul că în ianuarie 2013, la clinica Baylor se descărca deja laptele pentru copilul meu și al altor mămici ca mine este extraordinar! Este un ajutor neprețuit “, a declarat Corina S., o tânără mămica de 24 de ani din Cobadin. Acum salutăm noua atitudine a comunității care a înțeles că și acești oameni îi aparțin. Campania “Am nevoie de lapte” este o dublă victorie în lupta împotriva HIV și o dovadă că am început să învingem prejudecățile privind acest virus.

Share

Articole similare