Cursuri complete de puncţie venoasă

Cu Baylor câştigaţi abilităţi şi încredere!

La Fundaţia Baylor Marea Neagră vă puteţi antrena pentru succes! Sesiunile de instruire sunt o alegere excelentă pentru studenţii colegiilor sanitare, ai facultăţilor de medicină, dar şi pentru profesioniştii din domeniul sanitar care se află la început de drum.

Programul este conceput pentru a vă ajuta să fixaţi cunoștințele teoretice şi să câştigaţi abilitățile practice şi încrederea necesare pentru a efectua puncţii venoase. Orice viitor cadru medical sau specialist la început de drum urmăreşte să îşi dezvolte abilitatea de a efectua puncţii venoase, aceasta fiind una dintre tehnicile esenţiale de care are nevoie pentru exercitarea profesiei.

„Fundaţia Baylor a iniţiat acest program dorind să contribuie la extinderea cunoștințelor și abilitățior actualilor şi viitorilor profesionişti. Programul a fost înfiinţat ca o necesitate: cu trei centre de testare voluntară în Constanţa şi Tulcea, am aflat cât de greu este să găsim specialişti care să stăpânească tehnica de efectuare a puncţiilor venoase, a venit ca o soluţie la propriile noastre probleme şi ne gândim să oferim această soluţie tuturor celor interesaţi de perfecţionare profesională. La încheierea programului, personalul medical va avea abilităţile şi siguranţa necesare pentru a efectua puncţii venoase”, a declarat Ana-Maria Schweitzer, director executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră.

Prin intermediul acestui program care include pregătire teoretică, prezentări interactive, laboratoare de abilități și simulări, veți dobândi cunoștințele și abilitățile necesare efectuării puncţiilor venoase.

Componenta teoretică urmăreşte fixarea cunoştinţelor de anatomie și fiziologie, cu accent sistemul circulator, posibilele complicații care apar din eroarea umană la efectuarea unei puncţii venoase, răspunsurile adecvate la eventualele complicații, o discuție detaliată despre măsurile de protecţie universală cu accent pe riscurile ce decurg din contactul cu sânge infectat.

Componenta practică oferă, cu ajutorul tehnicilor moderne de simulare, experienţa practică necesară pentru personalul medical în formare sau aflat la început de carieră: familiarizarea cu dispozitivele de colectare, demonstraţii de manipulare în siguranţă şi aplicarea tehnicilor adecvate.

Tehnica de efectuare a puncţiei venoase va fi exersată

 1. pe brațele unui manechin care simulează întreaga operaţiune de recoltare sau administrare a tratamentului,
 2. fiind urmată de simularea întregii game de puncţii venoase.

Cursul de 6 ore va acoperi următoarele subiecte:

 • Anatomia și fiziologia zonelor în care se poate efectua puncţia venoasă;
 • Instrumente folosite pentru efectuarea puncţiei venoase și echipamente conexe;
 • Tehnici de siguranţă;
 • Tehnica puncţiei;
 • Tehnici de stabilire a liniei intravenoase;
 • Riscuri și complicații ale puncţiei venoase;
 • Comunicarea eficientă cu pacientul.

Participanţii vor avea prilejul să efectueze puncţii venoase de succes sub supravegherea directă a unui medic, îndrumaţi de o echipă de asistenţi medicali generalişti cu experienţă profesională relevantă.

La încheierea programului, participanţii vor primi un kit care conţine: o seringă, un ac pentru recoltă şi un adaptor.

Vă invităm să vă înscrieţi!

Locuri în grupe: 10

Program*: lunar, în ziua de joi a ultimei săptămâni, cu excepţia sărbătorilor legale, între 9:00 și 15:00. La cererea grupurilor organizate (formate din 10 cursanți) cursurile pot fi suplimentate și programate  în acord cu participanții.

Costul programului*: 100 lei.

Modalitate de plată: online, în contul RO84UGBI0000032014701RON

Oferta noastră:

 • Informaţii teoretice de bază şi/sau avansate 1,5 ore,
 • Demonstraţii practice pe manechin – 0,5 ore
 • Practică 4 ore. Se acordă atenţie practicilor de puncţie venoasă şi procedurilor de siguranţă.

Pentru mai multe detalii despre disponibilitatea locurilor pe serii, vă rugăm să folosiţi formularul de contact de pe site sau să sunaţi la 0735 553 052.

Sesiunile de instruire se vor desfăşura la Centrul de Excelenţă Clinică Baylor, strada Prelungirea Liliacului nr. 10, Constanţa.

* Programul şi calendarul sesiunilor de instruire vor face obiectul modificării şi/sau actualizării.

 • Grupele se vor constitui în ordinea înscrierii, confirmată la momentul efectuării plăţii.
 • Vă rugăm să anunţaţi organizatorii cu minim 72 de ore înainte de data cursului în cazul în care nu mai puteţi participa. În acest caz taxa de participare vă va fi returnată.
 • În cazul în care vă înscrieţi la o sesiune de instruire şi nu vă prezentaţi fără a anunţa acest lucru, organizatorul îşi rezervă dreptul să vă refuze înscrierea la o altă sesiune.

Share

Articole similare