Cursurile de educație medicală continuă ale Baylor atrag tot mai mulți participanți

Faptul că au avut posibilitatea să pună întrebări și au primit răspunsuri pe înțelesul tuturor, fiind folosiți termeni cât mai uzuali, apelându-se la limbajul de specialitate doar atunci când a fost neapărată nevoie, a creat un plus de atractivitate, cei mai mulți participanți declarând că doresc să vină și în continuare la cursurile Baylor.

Până în prezent, anul acesta au fost organizate patru cursuri, două la Constanța și două la Tulcea, și urmează alte șapte până la 1 ianuarie 2015. Temele abordate au fost „Bune practici în depistarea celor 3H”, „Elemente de bază în consilierea pentru sănătatea sexuală și a reproducerii” și „Ciroza hepatică-stadiul final al tuturor afecțiunilor hepatice”.

„Putem spune că, de-a lungul timpului, cursurile organizate de Baylor au contribuit la modificarea percepției cadrelor medicale participante cu privire la lucrul cu persoanele seropozitive. Cu ani în urmă persoanele infectate cu HIV erau privite cu teamă și cei mai mulți lucrători în domeniul medical evitau să ia contact cu acestea. În prezent tot mai mulți participanți la cursuri declară că au deja pacienți infectați sau sunt dispuși să ofere asistență medicală unora”, a declarat Raluca Roman, Coordonator Educație Medicală Continuă

Share

Articole similare