Directorul medical al Fundatiei Baylor, dr. Emanoil Vasiliu, premiat la Gala Medica

Colaboratorii si angajatii Fundatiei Baylor sunt selectionati cu mare grija dintre cei mai valorosi profesionisti, fapt confirmat inca o data in luna iunie de premiile Galei Medica.

Fundatia Baylor Marea Neagra are onoarea sa anunte ca dr. Emanoil Vasiliu, coordonatorul tehnic al TB la Dispensarul TBC Constanta a devenit in luna iunie directorul medical al institutiei, imediat dupa ce a obtinut premiul Galei Medica la categoria “Medic implicat”. Evenimentul, aflat la editia a III-a, si-a anuntat pe 6 iunie la Teatrul Odeon castigatorii in cadrul unei reuniuni care a adunat peste 250 de participanti, medici, oficiali, reprezentanti ai asociatiilor de studenti si pacienti.

La categoria “Medic implicat”, juriul a decis sa acorde premiul tuturor celor cinci nominalizati: dr. Emanoil Vasiliu, coordonatorul tehnic al TB la Dispensarul TBC Constanta si colaborator al Fundatiei Baylor Marea Neagra, dr. Olimpia Oprea, de la Spitalul Clinic ,,Dr. Dumitru Popescu” din Timisoara si presedintele Sindicatului Materna, prof. dr. Maria Puiu, medic primar Spitalul de Copii “Louis Turcanu” Timisoara si vicepresedintele Aliantei Nationale de Boli Rare, dr. Bogdan Pavel, medic rezident la Spitalul Universitar si colaborator al Fundatiei Crucea Alb Galbena si prof. dr. Marghit Serban, director al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu” si presedinte fondator al Asociatiei Romane de Hemofilie.

Dr. Emanoil Vasiliu a acceptat la cateva zile dupa obtinerea premiului sa devina director medical al Fundatiei Baylor Marea Neagra.

Cine este dr. Emanoil Vasiliu?

Emanoil Vasiliu a absolvit in 1979 cursurile Facultatii de Medicina Generala din Iasi, dupa care a venit la Constanta pentru a-si efectua stagiatura la Spitalul Judetean. Urmatorii 15 ani din viata, dr. Vasiliu si-a petrecut, alaturi de sotia sa si cei doi fii, in Babadag, la inceput la Dispensarul Medical nr. 1 iar peste cativa ani la Dispensarul TBC din aceeasi localitate, ca medic pneumolog. Din 1995 a venit in Dispensarul TBC din Constanta, loc unde se afla si acum. Au urmat foarte multe cursuri, examene, functii administrative, apartenente in diverse comisii medicale, etc. Dr. Vasiliu se implica in mod continuu si in diverse proiecte in formarea profesionala a personalului medical.

Din 2006 a inceput colaborarea cu Fundatia Baylor Marea Neagra, ocupandu-se de problemele pulmonare ale beneficiarilor clinicii. Din pacate, timpul fiind limitat de cele 24 de ore ale unei zile, dr. Vasiliu a trebuit sa demisioneze din toate functiile, a renuntat la toate celelalte colaborari, pentru a se putea ocupa cat mai mult de pacientii sai. “Aceste clarificari privind timpul meu le-am facut in luna septembrie 2010. Consider ca un medic trebuie sa invete oamenii sa traiasca in deplina sanatate, iar atunci cand apar semnele de boala sa le depisteze la timp pentru ca vindecarea sa fie fara sechele. Doresc sa le fiu util celor in suferinta”, a spus medicul privind modificarile pe care le-a facut in programul sau.

Premiul Gala Medica la categoria “Medic implicat”

Primele cuvinte ale dr. Vasiliu atunci cand este intrebat despre premiul sau sunt: “Nu am niciun merit. Chiar ma simt jenat fata de colegii mei. Si, credeti-ma, nu stiu de ce am fost premiat. Am facut si voi face ceea ce este de facut”. Si tot el completeaza: “Nu sunt importante premiile. Recunoasterea neputintei noastre in fata unor boli trebuie sa ne transforme pe noi, doctorii, in fiinte mai umile si sa refuzam sa mai aducem alte suferinte pacientului nostru”. In urma decernarii premiului de la Gala Medica, dr. Vasiliu crede ca eforturile sale de a gasi resurse suplimentare in intelegerea bolilor pulmonare trebuie sa fie si mai mari.

Noul Director Medical al COE

Dupa o perioada in care hotarase sa lase functiile de conducere deoparte, dr. Vasiliu a fost convins de propunerea directorului executiv al Fundatiei Baylor Marea Neagra, Ana-Maria Schweitzer, sa devina director medical al Centrului de Excelenta. “Discutand cu Ana-Maria am inteles ca o sa fie vorba despre altfel de activitati medicale, in care ma voi implica cu tot sufletul si care stiu ca vor schimba viata in bine a celor care au nevoie de noi”, a spus dr. Vasiliu despre noua sa functie.

In noua sa pozitie, Emanoil Vasiliu isi propune foarte multe lucruri: sa fie alaturi de beneficiari in lupta cu boala, sa implementeze, in colaborare cu medici specialisti, programe viabile privind profilaxia imbolnavirilor, sa aduca in centru mai multi medici care doresc sa acorde atentie deosebita persoanelor infectate cu HIV sau hepatitele B/C.

Echipa Fundatiei Baylor Marea Neagra ii ureaza doctorului Emanoil Vasiliu mult success in realizarea a cat mai multe din obiectivele propuse!

Share

Articole similare