Noutăți privind tratamentul fără interferon

Casa Națională de Asigurări de Sănătate vine cu noi informații privind accesarea tratamentului fără interferon de către pacienții din România care suferă de hepatita C. Acestea vin să completeze Ordinul nr. 357 din 8.06.2015 care prezintă schemele terapeutice, categoriile de persoane eligibile și modul de aprobare a dosarelor pentru intrarea pe terapie. Concret, este vorba de documentele/procedurile pentru accesarea tratamentului interferon free. Acestea, împreună cu lista laboratoarelor unde se efectuează investigații gratuite necesare accesării noului tratament, se găsesc pe CNAS.ro.

Trebuie reamintit faptul că noile scheme terapeutice vor fi prescrise doar de medici gastroenterologi și medici specialiști în boli infecțioase, din cadrul a nouă centre din țară (București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Oradea), fiecare caz propus pentru includerea în tratament urmând a fi aprobat, în prealabil, de către Comisia de experți pentru afecțiuni hepatice a Ministerului Sănătății

„Apariția acestor documente este o veste bună pentru specialiști. Acum există instrumentele pentru evaluarea pacienților și intocmirea dosarelor. Probabil că e o chestiune de zile până vor fi depuse primele dosare pentru noul tratament. Orice început e mai greu!”, a declarat Mihaela Bogdan, director de proiecte în cadrul Fundației Baylor marea Neagră.

Share

Articole similare