Donație de fotografie Stelian Beciu pentru persoanele care trăiesc cu HIV

Stelian Beciu este fotograf. Unul talentat. Unul care complexează utilizatorii de tehnică fotografică lipsiți de darul ochiului capabil să construiască și să spună povestea unei imagini.

Stelian Beciu este un fotograf generos! Un lot de 11 creații ale sale au ajuns în posesia unora dintre beneficiarii serviciilor integrate medicale și psihosociale pe care le oferă Fundația Baylor România.

Noi l-am întrebat pe artist de ce ne-a ales ca intermediari ai darurilor sale. Tot ce ne-a răspuns cu modestie a fost că voia să dăruiască bucurie unor oameni de Crăciun.

De obicei, atunci când ne gândim la daruri pe care vrem să le facem unor persoane aflate în dificultate, ne gândim la utilitatea imediată sau la utilitatea pe termen lung.

Puțini sunt cei care se gândesc la nevoia de a oferi daruri care să aducă frumusețe!

Despre ce înseamnă donația lui Stelian Beciu pentru beneficiarii serviciilor Fundației Baylor Marea Neagră ne-a vorbit Elena Costi, psiholog: „Îi cunosc foarte bine pe cei care au primit lucrările domnului Stelian Beciu, lucrez cu ei de când erau copii. Printre activitățile pe care le desfășurăm împreună, sunt și cele de terapie prin artă: participanții au posibilitatea de a își dezvălui și de a fixa emoțiile pozitive. Activitățile noastre urmăresc să îi ajute pe participanți, în funcție de vârstă, potențial și interese, să reflecteze, să își clarifice conflicte interne și să își normalizeze starea conflictuală eliberându-se de temeri. Faptul că acum au posibilitatea de a-și decora camerele în care locuiesc cu fotografii de artă le va oferi șansa de avea aproape forme ale frumosului și de a de deschide și mai mult, de a progresa în cadrul sesiunilor de terapie și consiliere.”

Share

Articole similare