Donaţie de la „Dumbrava minunată” pentru persoanele care trăiesc cu HIV

Centrul de Excelenţă Clinică Baylor, Constanţa, strada Prelungirea Liliacului nr. 10

De obicei, la etajul 1 al Centrului de Excelenţă Clinică Baylor se află câteva persoane care aşteaptă discret ora programării pentru testarea voluntară pentru HIV şi hepatitele B şi C sau pentru sesiunile de consiliere.

Ziua de vineri, 29 noiembrie, a adus, la primele ore ale dimineţii, o neobişnuită forfotă.

Un grup de tineri, despre care mai târziu am aflat că sunt părinţii şi educatori ai copiilor de la grădiniţa din imediata vecinătate, transportau fructe şi legume în lădiţe, sacoşe, saci. Braţe încărcate, paşi grăbiţi, zâmbete timide, generozitate discretă şi multă emoţie.

„Comitetul de părinți și cadrele didactice de la Gradinița cu program prelungit „Dumbrava minunată” au răspuns proiectului inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Săptămâna fructelor și legumelor. Astfel, ne-am gândit să donăm aceste fructe şi legume Fundaţiei Baylor Marea Neagră. Instituţiile noastre au sediul în vecinătate şi acest fapt ne-a trezit interesul să ne cunoaştem vecinii. Ne interesează să cunoaştem nevoile acestora şi să ajutăm!

Ne-am informat înainte de a veni la dumneavoastră: ştiam că beneficiarii fundaţiei au nevoie în meniul zilnic de alimente proaspete, un motiv în plus pentru a direcţiona generozitatea părinţilor către aceştia, prin intermediul dumneavoastră.

Copiii care frecventează grădiniţa Dumbrava minunată sunt obişnuiţi să aibă pe masa legume şi fructe, avem chiar o oră de legume şi fructe, şi ne-am gândit să împărtăşim acest bun obicei cu comunitatea, începând cu vecinii”, a declarant Melisa Nazif Kiymet, profesor învăţământ preşcolar.

Unul dintre părinţi ne-a declarat: „Printre cei apropiaţi mie nu sunt persoane care să trăiască cu o infecţie virală cu HIV sau hepatitele B, C. Ştiu însă că sănătatea acestor persoane depinde foarte mult nu doar de calitatea serviciilor medicale, ci şi de adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi de susţinerea din partea comunităţii, de nediscriminare. Noi ne informăm şi cu privire la infecţiile virale pentru că suntem interesaţi de propria noastră stare de sănătate şi de cea a copiilor noştri. Ceea ce ştim este că infecţiile acestea nu se iau prin strângere de mână, prin gesturi de simplă omenie şi socializare, prin frecventarea aceloraşi instituţii!”

Ana-Maria SCHWEITZER, director executiv, Fundaţia Baylor Marea Neagră

Ana-Maria Schweitzer, director executiv: „Donaţia a fost în totalitate transferată către două grupuri de beneficiari ai serviciilor noastre medicale şi psihosociale, dintre care cinci sunt tineri adulţi cu nevoi speciale care trăiesc cu HIV şi paisprezece sunt copii şi adolescenţi aflaţi în sistemul de îngrijire de tip familial de la Casa Speranţa, care se află în imediata vecinătate a Centrului de Exelenţă Clinică Baylor. Cu siguranţă, produsele donate se vor regăsi în farfuriile copiilor şi tinerilor adulţi începând chiar de la cina de astăzi.

Casa Speranța din Constanța, Fundația Morning Glory House pentru Copii Bolnavi de SIDA, strada Prelungirea Liliacului nr. 12

Trăim aceeaşi emoţie ori de câte ori persoane sau instituţii din comunitate se îndreaptă cu generozitate către noi. Faptul că donatorii cunosc nevoile particulare de regim alimentar ale persoanelor cărora Fundaţia Baylor Marea Neagră le oferă servicii ne arată că au loc schimbări profunde în ţesătura comunităţii, schimbări care ne bucură!

Le mulţumim tuturor părinţilor şi educatorilor implicaţi în acest proiect; ştim că sunt mai mulţi decât  cei care ne-au trecut astăzi pragul.”

Share

Articole similare