Elevii constănţeni, informați cu privire la pericolul reprezentat de hepatitele virale B și C

poster-1-vizualizareFundaţia Baylor Marea Neagră a demarat, în colaborare cu Asociaţia Elevilor din Constanţa, o campanie de informare şi de conştientizare asupra pericolului reprezentat de hepatitele virale B şi C, punând accent pe modul de transmitere al acestora.

Campania aduce în atenţia elevilor din judeţul Constanţa modurile de transmitere ale virusurilor hepatitice cum ar fi contactele sexuale neprotejate, tatuajele făcute cu ace nesterile, în saloane fără autorizaţie sanitară, dar şi importanţa vaccinării ca mijloc de prevenţie.

„Ne bucură tare mult parteneriatul cu Asociaţia Elevilor din Constanţa, un pas important spre a informa un grup ignorat atunci când vine vorba despre hepatitele virale. Adolescenţa este o perioadă la risc, în care tinerii au primele contacte sexuale, însă nu sunt suficient informaţi, în care îşi fac primele tatuaje, dar nu întotdeuna în saloane specializate şi avizate, în care riscul de infectare cu HIV sau cu hepatite virale este foarte mare. Este extrem de important ca liceenii să afle informaţii despre virusul hepatitic B, să cunoască modurile de transmitere şi, în special, metodele de prevenire”, a declarat Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră.poster-2-vizualizare

„Campania derulată alături de Fundația Baylor Marea Neagră vine ca o alternativă la lipsă educației pentru sănătate din școli. În mod normal, aceste informații ar fi trebuit însușite de elevi încă din clasele gimnaziale dar, din păcate, educația pentru sănătate, predată într-un cadru formal, este inexistentă pe tot parcursul celor 12 ani de școală. Mii de elevi din județul Constanța vor fi informați cu privire la pericolul reprezentat de hepatitele virale B și C, prin intermediul rețelelor de socializare și al afișelor din licee”, a spus, la rândul său, Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Asociația Elevilor din Constanța este singura organizație neguvernamentală  care reprezintă drepturile și interesele elevilor din județul Constanța, fiind prima asociație din România înființată și condusă de elevi, pentru reprezentarea elevilor. Odată cu înființarea sa, în anul 2013, AEC reprezintă un actor puternic pe scena sistemului de învățământ românesc, luptându-se pentru dezvoltarea acestuia și apărând interesele legitime ale elevilor.