Foloseste-l si nu te doare capul! – Campanie derulata de Fundatia Baylor Marea Neagra „powered by Love Plus” in cadrul proiectului de testare gratuita pentru HIV si hepatite virale in Dobrogea

Fundaţia Baylor Marea Neagră in parteneriat cu PSI Romania, desfasoara in perioada martie – aprilie 2013, campania de informare cu privire la prevenirea transmiterii bolilor infectioase, „Foloseste-l si nu te doare capul”.

Campania se adreseaza populatiei tinere si incurajeaza folosirea prezervativului in scopul prevenirii infectiilor cu transmitere sexuala. „Un calcul simplu ne arata ca daca o persoana se infecteaza cu HIV, ia peste 45.000 de pastile pe parcursul vietii doar ca sa incetineasca evolutia virusului in corpul sau. Vrem sa le ii ajutam pe tineri sa puna in balanta prezervativul versus o viata intreaga de luat pastile si de mers la medic si suntem increzatori ca forma creativa a materialului produs de Baylor impreuna cu echipa de la Population Services International va crea o impresie puternica asupra tinerilor”- a declarat Mihaela Bogdan, managerul proiectului de testare.

„Parteneriatul cu PSI Romania a inceput in 2012 si continua si in acest an. In 2012 PSI a ales sa sustina cu peste 10.000 de prezervative, actiunile Baylor de prevenire a transmiterii bolilor infectioase pe cale sexuala, atat in randul persoanelor din comunitate care au beneficiat de programul gratuit de testare, cat si in randul pacientilor Centrului de Excelenta Clinica HIV din Constanta. Pentru campania de anul acesta PSI a donat aproximativ 8000 de prezervative” – ne informeaza Georgeta Tudor, coordonator mobilizare resurse.

Pliantul cu un prezervativ si o folie de analgezic asemanator aspirinei (medicamentul, fara prescriptie medicala este oferit cu titlu exemplificativ, nu curativ) va fi distribuit prin intermediul serviciului de testare rapida, tuturor clientilor doritori, in cadrul sesiunii de consiliere.

De asemenea, echipa de voluntari ai Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, special recrutata si instruita pentru aceasta actiune, va distribui aceste materiale in locatiile partenere ale Fundatiei.

Share

Articole similare