Fundaţia Baylor Marea Neagră primește şi în acest an sprijinul ExxonMobil Romania în asigurarea de servicii stomatologice de calitate pentru persoanele care trăiesc cu infecție cu HIV

ExxonMobil Romania susţine financiar pentru cel de al patrulea an consecutiv derularea programului „Sănătate dentară mai bună pentru toţi pacienţii care trăiesc cu HIV/SIDA”.

Parteneriatul dintre Fundația Baylor Marea Neagră și ExxonMobil România a început în  2015 când cabinetul a fost dotat cu echipamente medicale de ultimă generaţie. Acestea permit efectuarea intervenţiilor  într-o manieră mult mai prietenoasă cu pacientul: intervențiile sunt mai puțin dureroase, și medicul stomatolog planifică intervenția având la dispoziție o imagine clară a problemelor cu care se confruntă pacientul. Colaborarea a continuat datorită interesului arătat de ExxonMobil pentru activitatea desfășurată în cadrul acestui cabinet medical unic în România și dorinţei de a asigura continuitatea acestor servicii medicale pentru persoanele care trăiesc cu HIV.

Cabinetul stomatologic al Fundaţiei Baylor Marea Neagră  este unic la nivel naţional, el adresându-se persoanelor infectate cu HIV din judeţul Constanţa încă din 2007.

Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră a declarat: „La Baylor implementăm proiecte şi programe care asigură accesul persoanelor care trăiesc cu HIV la un tratament modern şi eficient. Fundaţia Baylor Marea Neagră luptă împotriva discriminării persoanelor seropozitive în instituţiile sanitare. Prin continuarea proiectului de asistență stomatologică ne asigurăm că pacienţii seropozitivi nu vor fi nevoiţi să se confrunte cu refuzuri atunci când îşi dezvăluie diagnosticul în faţa medicului stomatolog, că se aplică măsurile de control al răspândirii infecţiilor în cabinetul medical și că nu vor fi nevoiți să-și ascundă diagnosticul pentru a primi tratamentul de care au nevoie.

Baylor rămâne şi în acest an singura organizaţie din România care oferă necondiţionat tratament stomatologic pacienţilor cu HIV. Facem acest lucru din 2007 şi avem satisfacţia că partenerii noştri din mediul de afaceri au înţeles importanţa acestui serviciu pentru comunitate. În ultimii nouă ani, între 2009 și 2017, cabinetul stomatologic a oferit în total 5023 consultații pentru 556 pacienți. Donaţia făcută de ExxonMobil în acest an ne permite să asigurăm continuitatea serviciilor de medicină oro-dentară la Baylor România.

  „Cabinetul stomatologic pentru persoane seropozitive funcţionează două zile pe săptămână. Aici, beneficiarii seropozitivi, primesc gratuit servicii de îngrijire stomatologică care au efecte extraordinare asupra stării lor generale de sănătate. Problemele de sănătate orală pot avea efecte serioase asupra sănătății lor pentru că le pot afecta capacitatea de a se hrăni corespunzător și de a-și lua zilnic medicamentele.

Cu sprijinul ExxonMobil putem să ne continuăm activitatea şi să contribuim la asigurarea unui nivel mai bun de viaţă al persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA.  Majoritatea pacienţilor se prezintă la cabinet cu probleme stomatologice majore cauzate atât de  infecția cu HIV cât de faptul că au amânat să se prezinte la un cabinet stomatologic mai devreme pentru că le-a fost teamă că le va fi refuzat tratamentul.”, a declarat Ştefania Mihale, director de dezvoltare programe medicale la Baylor România.

În prezent, Fundația Baylor are o misiune extinsă în domeniul prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase. Baylor își desfășoară activitatea la  Centrul de Excelență din Constanța, deţine trei centre de testare și consiliere rapidă în regiunea Dobrogea (primele din țară) şi un laborator mobil pentru testare. Fundația Baylor Marea Neagră încearcă să micșoreze impactul bolilor infecțioase cum ar fi: infecția cu HIV, hepatitele virale, tuberculoza și infecţiile cu transmitere sexuală.

Baylor România face parte dintr-o rețea de centre cu cartierul general în Houston, Texas la Colegiul de Medicină Baylor și la Spitalul Pediatric Texas. Rețeaua include 20 de țări din Africa, America de Nord, America de Sud și Europa de Est în care BIPAI lucrează pentru creșterea accesului la servicii  centrate pe familie.

ExxonMobil are o lungă istorie în România, fiind prima companie petrolieră americană care a funcționat în România prin intermediul Standard Oil Company din New Jersey (Compania Româno – Americana, 1903 – 1948). Din noiembrie 2008, ExxonMobil a revenit în România în sectorul upstream, desfășurând operațiuni în zona de apă adâncă din Marea Neagră. În sectorul downstream ExxonMobil este prezent în România din 1992.

Share

Articole similare