Îndreptar privind recomandarea testării pentru VHB și VHC

Infecțiile cu virusul hepatitic B (VHB) și virusul hepatitic C (VHC) sunt cauze majore ale bolilor hepatice cronice, incluzând ciroza hepatică și carcinomul hepatocelular, și reprezintă, la nivel global, cauza unui număr de aproximativ 1,4 milioane de decese anual.

Numărul estimativ al persoanelor infectate cronic cu VHB la nivel mondial este de aproximativ 240 milioane, 110 milioane persoane au anticorpi anti-VHC prezenți și, dintre aceștia, 80 milioane sunt infectați cu VHC.

În ciuda importanței globale ca problemă majoră de sănătate publică, dar, pe de altă parte, și a progreselor înregistrate în abordarea terapeutică, majoritatea persoanelor infectate cu VHB și VHC nu știu că sunt infectate și se prezintă frecvent la serviciile medicale în stadii avansate ale bolii.

Testarea și diagnosticarea infecțiilor cronice cu VHB și VHC reprezintă poarta de acces atât la prevenție cât și la serviciile de îngrijire și tratatment. Identificarea precoce a infecțiilor permite prevenirea sau întârzierea evoluției către boala cronică de ficat.

Descarcă „Îndreptarul privind recomandarea testării pentru VHB și VHC” aici: indreptar-pentru-recomandarea-testarii-pentru-vhb-si-vhc

Share

Articole similare