ING ocroteste inima copiilor de la Baylor

Fundația Baylor Marea Neagră este unul dintre câştigătorii concursului “Adoptă un proiect” organizat de ING Bank. Anul acesta, a fost votat proiectul Baylor, ”Ocrotește inima copiilor”, care susține copiii născuți de femeile infectate cu HIV din Constanța. Acești micuți sunt în pericol de a-și pierde părinții din cauza problemelor de natură cardio-vasculară asociate duratei lungi de timp de infectare cu HIV (uneori peste 25 de ani) și efectelor secundare ale terapiei anti-HIV.

Inițiativa ING Bank “Adoptă un proiect” este menită să încurajeze implicarea angajaților băncii în găsirea soluțiilor la problemele care îi afectează în mod direct ca oameni ce trăiesc şi muncesc într-o anumită comunitate. Astfel, orice angajat poate identifica o problemă și poate propune soluții sub forma unui proiect. Colegii votează și în urma votului sunt desemnate proiectele a căror implementare va fi susținută de ING Bank.

Proiectul propus de Baylor, ”Ocrotește inima copiilor”, raspunde unei nevoi medicale clare identificate in rândul copiilor născuți din mame infectate cu HIV.

“În momentul de față terapia antiretrovirală administrată corect este foarte eficientă în a controla evoluția infecției cu HIV. În același timp aceasta produce modificări importante, printre cele mai ample fiind la nivelul metabolismului lipidelor ceea ce are impact mare asupra inimii pacienţilor. În ultimii ani am asistat la o creștere a numărului deceselor cauzate de probleme cardiace, ceea ce are un impact major în privința dezvoltării emoționale a copiilor rămași fără unul și uneori amândoi părinții” declară Emanoil Vasiliu – Director Medical la Fundația Baylor Marea Neagră.

Proiectul presupune derularea următoarelor activități:

  • Evaluarea cardiologică a copiilor născuți de mame seropozitive numiți de către fundație „Copii Prețioși”
  • Evaluarea cardiologică a femeilor seropozitive din Constanța care întrunesc minimum doi factori majori de risc pentru boli cardiace
  • Referirea cazurilor grave catre secția de cardiologie a Spitalului Județean Constanța;Monitorizarea administrării tratamentului și urmărirea modificarilor stării de sănătate a beneficiarilor.

Share

Articole similare