La aniversare, felicitări partenerilor noștri!

Competență, statornicie, preocupare pentru sănătate

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța aniversează azi 33 de ani de la lansarea Centrului Regional HIV și 20 de ani de la înființare. Evenimentul marchează și pentru noi, Fundația Baylor Marea Neagră și Texas Children’s Global Health, peste două decenii de strânsă colaborare în serviciul persoanelor care trăiesc cu sau sunt afectate de HIV/SIDA.

Despre rezultatele obținute prin eforturile comune ale echipei medicale a SCBI din Constanța și ale Fundației Baylor Marea Neagră, dar și despre felul în care serviciile de medicină de specialitate la care au acces gratuit pacienții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase la Centrul de Excelență Clinică al fundație, a vorbit în cadrul evenimentului, Ana-Maria Schweitzer.

Directorul executiv al Fundației Baylor a transmis, din partea organizației noastre un mesaj de felicitare adresat tuturor specialiștilor instituției medicale partenere: „Felicitări pentru cei 33 de ani în care ați avut un rol esențial în ceea ce privește managementul infecției cu HIV în județul Constanța, pentru eforturile echipei medicale de a oferi cele mai bune servicii tuturor pacienților, pentru profesionalismul cu care serviți comunitatea!

Sperăm că parteneriatul nostru va fi la fel de solid și în viitor și că vom reuși, prin colaborarea solidă între cele două instituții, să îmbunătățim calitatea vieții persoanelor care trăiesc cu HIV! Avem astăzi prilejul de a aduce un omagiu parteneriatului nostru remarcabil de două decenii și dedicării cu care întreaga dumneavoastră echipă contribuie la îmbunătățirea sănătății comunității și a vieții a nenumărați pacienți!

Participanții la eveniment au putut afla în ce mod sunt completate serviciile medicale oferite de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța în cabinetele Centrului de Excelență Clinică al Fundației Baylor Marea Neagră. Astfel, au fost trecute în revistă aspecte precum:
• Factori asociați cu sănătatea orală în rândul persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA,
• Analiza retrospectivă 2013-2021 femei cu HIV asistate de Baylor în programul de prevenire a transmiterii verticale a infecției cu HIV (de la mamă la copil),
• Recuperarea vaccinării BCG la copiii expuși la HIV,
• Profilaxie TB,
• Screening prediabet la persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA,
• Dermatologie,
• Dar și resursele de informare pentru comunitate și pentru profesioniștii din sănătate pe care fundația le pune la dispoziția profesioniștilor din sănătate.

Share

Articole similare