„Lecţie deschisă” despre HIV şi despre bolile infecţioase la Grădiniţa nr. 33

dr-matusa-2Dr. Rodica Mătuşa, consultant medical al Fundaţiei Baylor Marea Neagră a fost invitată la Grădiniţa nr. 33 din Constanţa pentru a vorbi despre bolile infecţioase, în special despre cele periculoase în colectivitate.

Medicul a discutat cu 25 de părinţi despre bolile cunoscute ca fiind ale copilăriei, cum ar fi pojarul, pojărelul şi tusea convulsivă şi despre efectele lor la maturitate, însă şi despre hepatitele virale A, B şi C şi despre infecţia cu HIV. Dr. Mătuşa a pus accent pe căile de transmitere ale HIV, asigurându-i pe cei prezenţi că un copil infectat nu reprezintă nici un pericol în comunitate ori în colectiv şi subliniind că discriminarea este inamicul cel mai mare al unor oameni care nu produc nici un rău celor din jur.

Reprezentantul Fundaţiei Baylor Marea Neagră le-a vorbit celor prezenţi la întâlnirea găzduită de Grădiniţa nr. 33 din Constanţa şi de importanţa vaccinării, acesta fiind un subiect foarte disputat în ultimii ani. De altfel, părinţii şi-au arătat interesul pentru  argumentele pro sau contra vaccinării, despre schema obligatorie de vaccinare, dar şi despre intrarea în colectivitate a copiilor nevaccinaţi.

„Nu există în lumea aceasta vaccin care să nu aibă efecte adverse. Copilul se poate simţi rău după vaccin, este adevărat. Însă efectele pozitive sunt mult mai importante decât cele negative. Trebuie să ne gândim că, prin vaccinare, copilul va fi ferit de multe boli periculoase, mai ales dacă le face la maturitate”, a concluzionat dr. Rodica Mătuşa.
La rândul său, Eugenia Colţa, directorul Grădiniţei nr. 33, a precizat că întâlnirea organizată cu sprijinul Fundaţiei Baylor Marea Neagră a fost foarte utilă şi apreciată de părinţi: „Scopul acestei întâlniri a fost de a-i ajuta pe părinţii care au pentru prima dată copiii în colectivitate, la grădiniţă, să înţeleagă mai multe despre pericolul bolilor infecţioase. Acţiunea a fost un real succes, iar părinţii au înţeles că se iau toate măsurile pentru răspândirea bolilor în colectivitate”.

Share

Articole similare