Lumea Baylor, prezentată în ediţia nr. 32 a Revistei Optimism

Fundaţia Baylor Marea Neagră anunţă apariţia celei de-a 32-a ediţii a revistei Optimism.

Periodicul, care vă introduce în lumea Baylor, vă aduce veşti despre cele mai noi proiecte ale noastre, dar şi despre acţiunile pe care le-am finalizat.

Un moment important al ultimei perioade, cu care ne mândrim, este prezenţa doamnei dr. Rodica Mătuşa la TEDx Constanţa. Având ca parteneri de scenă nume cunoscute din România, precum Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Andrei Roşu, Tedy Necula sau Ioana Chicet-Macoveiciuc, dr. Mătuşa a emoţionat publicul povestind despre copiii infectaţi cu HIV din judeţul Constanţa. Aplaudată îndelung, felicitată la scenă deschisă de primarul Constanţei, Decebal Făgădău, dr. Rodica Mătuşa a transmis mesajul speranţei, al perseverenței şi al excelenţei în medicină, aşa cum l-a primit, cu aproape 17 ani în urmă, atunci când ,cu sprijinul dr. Mark Kline, al Baylor College of Medicine şi al Texas Children`s Hospital s-a deschis în Constanţa primul Centru Baylor din lume pentru persoanele infectate cu HIV. În paginile publicaţiei noastre puteţi citi discursul integral pe care dr. Rodica Mătuşa l-a susţinut la TEDx Constanţa.

În nr. 32 al Revistei Optimism mai puteţi afla despre tabăra la care au participat copiii proveniţi din familii afectate de HIV, dar şi despre vara nemaipomenită pe care au avut-o Pompierul Zahăr Ars şi voluntarii Baylor, la Microrezervaţia din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Iar pentru a ne cunoaşte mai bine, în această ediţie vă invităm să citiţi povestea veşnic legată de copii a colegei noastre Negivan Septar.

Cadrele medicale ale Fundaţiei Baylor Marea Neagră vă spun mai multe despre cum se distrug virusurile hepatitice, dar şi despre igiena instrumentarului medical.

În final, ne mândrim să vă spunem că testarea la Baylor îndeplineşte toate criteriile OMS şi UNAIDS. Mai multe detalii aflaţi în Revista Optimism, pe care o puteţi citi aici: https://joom.ag/0aTL

Share

Articole similare